You are here

Άγρια κόντρα πρόεδρου με ηγεσία ΟΕΒ

23/10/2001 15:15
Άγρια κόντρα εξελίχθηκε μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων(ΟΕΒ) με αφορμή το επίμαχο θέμα της ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Η αντιπαράθεση διαδραματίστηκε στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΟΕΒ. Αιτία, ήταν η μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΟΕΒ Μιχαλάκης Ζιβανάρης εναντίον του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ότι κατέστρεψε τον κοινωνικό διάλογο. Σύμφωνα με την ΟΕΒ, ο κ. Μουσιούττας δεν προωθεί τη συμφωνία που συνυπογράψαν η ΠΑΣΥΔΥ, η ΣΕΚ,Η ΠΕΟ και η ΟΕΒ σχετικά με τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Το λόγο ζήτησε και πήρε αμέσως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ουσιαστικά κάκισε τη στάση της ΟΕΒ και απέκρουσε τους ισχυρισμούς του κ. Ζιβανάρη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων ανάφερε:
«Δεν δέχομαι να κατηγορείται αδίκως ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Το θέμα της ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες το αποφασίσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εγώ ήμουνα ο βασικός εισηγητής του προτεινόμενου νομοσχεδίου, μετά τις εισηγήσεις που μας έκανε εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Συνεπώς αδίκως κατηγορείται ο υπουργός μου, όπως άδικη είναι και η μομφή κατά της κυβέρνησης μου», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας που κλήθηκε από την STOCKWATCH να σχολιάσει τις επικρίσεις Ζιβανάρη και ΟΕΒ δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Από το περιβάλλον του κ. Μουσιούττα μάθαμε ότι η απάντηση που δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της κυπριακής της Δημοκρατίας τον καλύπτει απόλυτα.