You are here

Αίρονται τα απεργιακά μέτρα στην ΚΕΔΙΠΕΣ

11/10/2019 16:29

Την άρση των απεργιακών μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Σε εγκύκλιό της αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ (ΔΣ), η ηγεσία της οργάνωσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τη νέα διοίκηση για τις θέσεις / απόψεις της.

«Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΙΠΕΣ με ενδιαφέρον άκουσαν τις απόψεις της αντιπροσωπείας της ΕΤΥΚ και ανέλαβαν να τις μελετήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2019 θα επανέλθουν», αναφέρεται.

Κυριότερο σημείο της συζήτησης ήταν το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης και οι εισηγήσεις για βελτίωση της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει ενώπιον της ΕΤΥΚ η ΚΕΔΙΠΕΣ.

«Πιστεύουμε ότι καλόπιστα, η νέα ηγεσία της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέλαβε να μελετήσει τις εισηγήσεις μας και μάλιστα υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι κάποιες θέσεις/απόψεις της ΕΤΥΚ τις αγνοούσαν, διότι δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς», αναφέρεται.

Η ΕΤΥΚ αναμένει την τελική απάντηση της νέας διοίκησης της ΚΕΔΙΠΕΣ.

«Συνεπώς, με βάσει τα πιο πάνω σήμερα δεν συντρέχει λόγος άμεσης αντιπαράθεσης και απεργιακών κινητοποιήσεων πριν την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών/διαπραγματεύσεων μας με τη νέα διοίκηση», επισημαίνεται.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις που με τη βελτιωμένη συμφωνία να καταλήξουμε σε υπογραφή συμφωνίας», καταλήγει.