You are here

Άλλαξε το μισό ΔΣ ΚΤ

04/12/2008 15:38
Σημαντικές αλλαγές προέκυψαν χθες στη διοικητική πυραμίδα της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς το υπουργικό άλλαξε τρία από τα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ενισχύοντας τη θέση της, σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει με τομές στον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών της.

Mε πρόταση του υπουργού Οικονομικών, όπως καθορίζει και ο νόμος, το Υπουργικό διόρισε αντικαταστάτη του παραιτηθέντος Λευτέρη Χατζηζαχαρία από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον κ. Πάμπο Παπαγεωργίου, κοινωνιολόγο. Έχει διορίσει, επίσης, δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, σε αντικατάσταση μελών των οποίων έχει ολοκληρωθεί η θητεία. Έχει λήξει η θητεία των κ.κ. Φίλιου Ζαχαριάδη και Ζήνωνα Κατσουρίδη και το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει τους κ.κ. Ανδρέα Μάτση, οικονομολόγο, πρώην μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής και Νίκο Κωνσταντίνου που είναι εγκεκριμένος λογιστής (chartered accountant).

Πέραν του διοικητή, Αθανάσιου Ορφανίδη, στο ΔΣ παραμένουν οι Μάριος Κλείτου και Σπύρος Αραούζος.

Επίσης, το υπουργικό διόρισε τα μέλη της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών. Όπως είναι γνωστό, το Υπουργικό Συμβούλιο διορίζει τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, η οποία έχει πενταετή θητεία. Έχουν διοριστεί οι ακόλουθοι: Ζαχαρίας Τουλούρας, δικηγόρος, Πρόεδρος, Ανδρέας Χριστοφή, οικονομολόγος, μέλος, Κυριάκος Συρίμης, οικονομολόγος, μέλος, Νίκος Πιττοκοπίτης, πρώην Βουλευτής, μέλος και Ιωσήφ Ιωσηφίδης, οικονομολόγος, μέλος.