You are here

«Αναχρονιστικά» τα σχέδια υπηρεσίας στο δημόσιο

28/05/2021 10:31

Την ύπαρξη Σχεδίων Υπηρεσίας θέσεων της ∆ημόσιας Υπηρεσίας, τα οποία περιλαμβάνουν πρόνοιες οι οποίες είτε είναι αναχρονιστικές είτε ασαφείς, υπογραμμίζει η ∆ιευθύντρια του Τμήματος ∆ημόσιας ∆ιοίκησης και Προσωπικού Έλενα Οικονομίδου-Αζίνα.

Σε εγκύκλιό της αναφέρει ότι στα σχέδια υπηρεσίας περιλαμβάνονται πρόνοιες που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα με αποτέλεσμα να επιδέχονται ποικίλων ερμηνειών και να δυσχεραίνουν το έργο της Επιτροπής ∆ημόσιας Υπηρεσίας (Ε∆Υ), κατά την πλήρωση θέσεων στη ∆ημόσια Υπηρεσία.

Ως εκ τούτου, τονίζει, τα εν λόγω Σχέδια Υπηρεσίας πρέπει να τύχουν εκσυγχρονισμού, ώστε να μπορεί η Επιτροπή να ασκεί απρόσκοπτα τις αρμοδιότητές της, επιτυγχάνοντας, κατά το δυνατόν, τη μείωση των Προσφυγών που οδηγούν σε ακύρωση αποφάσεών της.

Προκειμένου να προωθηθούν από το Τμήμα ∆ημόσιας ∆ιοίκησης και Προσωπικού οι σχετικές διαδικασίες τροποποίησης των Σχεδίων Υπηρεσίας που παρουσιάζουν αναχρονιστικές πρόνοιες, χρειάζεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό 6 των περί ∆ημόσιας Υπηρεσίας (Γενικών) Κανονισμών του 1999 έως 2019, σχετική ενέργεια από μέρους της οικείας αρμόδιας αρχής.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι αρμόδιες αρχές όπως προωθήσουν προς το Τμήμα αυτό το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 15/6/2021, αναθεωρημένα προσχέδια Σχεδίων Υπηρεσίας που περιλαμβάνουν πρόνοιες όπως αυτές που αναφέρονται στις Κατηγορίες του Παραρτήματος. Με την ευκαιρία αυτή, συστήνεται όπως εκσυγχρονιστούν και τα καθήκοντα και ευθύνες ή/και τα απαιτούμενα προσόντα, όπου χρειάζεται, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα του οικείου Υπουργείου/Υφυπουργείου/Τμήματος/Υπηρεσίας.

Της Γεωργίας Χαννή