You are here

Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία στα λιμάνια

17/10/2019 15:02

Τα βρήκαν τελικά εργοδοτική πλευρά και λιμενεργάτες, αφού μετά από εντατικές διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας, υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση και έτσι αναστέλλεται η αυριανή 24ωρη απεργία των λιμενεργατών στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας.
 
Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, η Συλλογική Σύμβαση που εκκρεμούσε, για την περίοδο 2018-2020, υπογράφηκε με τους εργοδότες - Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, Eurogate Container Terminal Limassol, DP World Limassol - μετά από πρωινή σύσκεψη των εμπλεκομένων, με τη Διεύθυνση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι λιμενεργάτες ανέστειλαν την προαναγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία τους και η εργασιακή ειρήνη επανέρχεται στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.
 
Για επιτυχή κατάληξη στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης των λιμενεργατών, κάνει εξάλλου λόγο, σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασία.
 
«Στη νέα Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενσωματώθηκε  η συμφωνία που επιτεύχθηκε ενώπιον της Υπουργού Εργασίας στις 19 Ιουνίου 2019», προστίθεται.
 
Σημειώνεται δε ότι, «τόσο η εργοδοτική  όσο και η συνδικαλιστική πλευρά, έχουν επιδείξει πνεύμα, σύνεσης και ευθύνης, σεβόμενοι τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τα εργασιακά θέσμια,  με κοινό σκοπό τη διατήρηση της εργατικής ειρήνης».