You are here

Αναστέλλονται τα μέτρα λιμενεργατών

15/01/2019 19:03

Την αναστολή της αυριανής 24ωρης απεργίας και διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο αποφάσισε η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ μετά  την απόσυρση των αποφάσεων του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού, μεταξύ των οποίων και ο διορισμός Διαιτητικού Δικαστηρίου για επίλυση της εργατικής διαφοράς που προέκυψε για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.

Σε ανακοίνωση της η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ αναφέρει πως το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού, στην οποία συζητήθηκαν οι αποφάσεις που αυτό έλαβε στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και αποφασίστηκε όπως αυτές αποσυρθούν. Αποφάσισε επίσης την έναρξη διαλόγου για ρύθμιση των εργατικών διαφορών.

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ανακοίνωση της συντεχνίας, αποφασίστηκε να αποσυρθούν και τα απεργιακά μέτρα και η αυριανή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τα οποία έλαβε η Συνέλευση των μελών της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ στις 10 Ιανουαρίου.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ εκφράζει την ικανοποίηση της για την ομόφωνη απόφαση απόσυρσης της θέσης για Διαιτητικό Δικαστήριο, του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού, " γιατί με αυτήν επανέρχεται η ομαλότητα στα λιμάνια, που είναι απαραίτητη για να λυθούν οι εργατικές διαφορές τις επόμενες μέρες".

Εκφράζει , τέλος την ετοιμότητα για για εντατικό διάλογο και επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων το συντομότερο.