You are here

Αναβολής συνέχεια για εργατική διαφορά στις Κ.Α

03/09/2001 12:05
Νέα αναβολή για την άρση του αδιεξόδου που έχει οδηγηθεί η ΑΣΥΣΕΚΑ με τις Κυπριακές Αερογραμμές αναφορικά με την ανέλιξη των μηχανικών δίδεται στο θέμα, αφού κατά τη σημερινή γενική συνέλευση της συντεχνίας δεν πάρθηκε καμμία απόφαση για αποδοχή ή όχι της μεσολαβητικής πρότασης τουΥπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ΑΣΥΣΕΚΑ στη STOCKWATCH, οι μηχανικοί θα απαντήσουν μόλις δοθούν από το Υπουργείο όλες οι διευκρινίσεις που έχουν ζητηθεί από τη συντεχνία.

Οι διευκρινίσεις αφορούν την «Διαπραγμάτευση και όχι Διαβούλευση των επηρεαζομένων υφιστάμενων προνοιών της Συλλογικής σύμβασης», οι οποίες ενώ αναμένονταν την περασμένη Παρασκευή τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν στις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τη μεσολαβητική επιτροπή του Υπουργείου.

Η εργατική διαφορά μεταξύ Κ.Α. και ΑΣΥΣΕΚΑ αναφορικά με την μισθολογική ανέλιξη των μηχανικών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο από τον περασμένο Μάϊο. Ο Υπουργός Εργασίας σε μία προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, αποφάσισε να παρέμβει μέσω μεσολαβητικής πρότασης για τις δύο πλευρές.

Η ημερομηνία που είχε δοθεί ως τελική για τις απαντήσεις των δύο πλευρών στο Υπουργείο έληξε την περασμένη Παρασκευή με τις Κυπριακές Αερογραμμές – σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας- να δέχονται την μεσολαβητική πρόταση και την ΑΣΥΣΕΚΑ να ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο κ. Μουσιούτας με δηλώσεις του, επεσήμανε χθες τελεσίδικα ότι εάν μέχρι σήμερα δεν δοθεί από την ΑΣΥΣΕΚΑ απάντηση στην πρόταση τότε «θα θεωρηθεί ότι δεν την αποδέχθηκαν».