You are here

Ανεργία: Μύριοι, πάλι, ζητούν εργασία

09/07/2004 16:23
Εποχιακή αύξηση σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Κύπρο τον περασμένο μήνα. Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Στατιστική Υπηρεσία, ανέφερε ότι η αύξηση του αριθμού των ανέργων οφείλεται κυρίως στην εγγραφή προσωπικού ιδιωτικών σχολών όπως και νεοεισερχομένων μαθητών και φοιτητών. Παρά την αύξηση του ποσοστού ανεργίας σε 3,2% τον Ιούνιο σε σχέση με 2,8% τον Μάιο, στην οικονομία συνεχίζουν να επικρατούν συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 1.277 και ανήλθε σε 10.909 σε σχέση με 9.632 τον Μάιο και 10.897 τον Ιούνιο του 2003.

Παράλληλα, ο αριθμός των ανέργων στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων μειώθηκε σε 1.195 τον Ιούνιο σε σχέση με 1.290 τον Μάιο. Το γεγονός αυτό, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης, καταδεικνύει αύξηση της ζήτησης για παροχή πρόσθετων τουριστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, επισήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φόβοι που εκφράστηκαν ότι οι Κύπριοι εργαζόμενοι θα έχαναν την εργασία τους από την εργοδότηση ξένων εργαζομένων ήταν αβάσιμοι.































Του Στέλιου Ορφανίδη