You are here

Ανεστάλη η απεργία στα ξενοδοχεία Tsokkos

28/06/2012 19:44
Αναστάληκαν το απόγευμα τα απεργιακά μέτρα στην εταιρεία Τσόκκος, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ.

Οι απεργοί των 20 ξενοδοχείων της εταιρείας σε Γενικές Συνελεύσεις ομόφωνα αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών μέτρων που άρχισαν χθες το πρωί, «λόγω των αυθαίρετων μειώσεων μισθών και ωφελημάτων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία, προστίθεται, έχει εγγράφως δεσμευτεί ότι αποσύρει τις οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες έχει κάνει εναντίον του προσωπικού, «γεγονός που ικανοποιεί την προϋπόθεση που θέσαμε για να προσέλθουμε σε διάλογο για επίλυση της διαφοράς».

«Ως εκ τούτου, αποδεχτήκαμε πρόκληση της μεσολαβητικής υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας για συνάντηση και συζήτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν. Στόχος μας είναι η ομαλή διευθέτηση της διαφοράς για αυτό και θα πάμε στην συνάντηση με καλή πίστη. Αναμένουμε ανάλογη να είναι και η στάση της εταιρείας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κάθε πλευρά ας αναλάβει τις ευθύνες της», καταλήγουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην ανακοίνωση τους.