You are here

Ανοίγει αύριο η Τρ. Κύπρου

06/08/2002 13:07
Ετοιμάζονται για lock out την Παρασκευή

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στο μέτωπο μεταξύ τραπεζών και ΕΤΥΚ αφού η Τράπεζα Κύπρου με εσωτερική εγκύκλιο που διένειμε την Τρίτη ενημερώνει το υπαλληλικό προσωπικό ότι θα λειτουργήσει κανονικά για το κοινό και αύριο Τετάρτη όπως και την Πέμπτη. Ωστόσο το ενδεχόμενο να κλείσουν όλες οι τράπεζες την Παρασκευή είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτό αφού όπως δήλωσε στη SW ο Διευθυντής του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών Χρίστος Ταλιαδώρος, σε περίπτωση κατά την οποία «τα μέτρα της ΕΤΥΚ κατά της Λαϊκής συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη με προοπτική να συνεχιστούν την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες».

Η απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να ανοίξει αύριο για το κοινό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα μέτρα που είχε προαναγγείλει η ΕΤΥΚ την περασμένη βδομάδα κατά της Τράπεζας Κύπρου στις Υπηρεσίες Μηχανογράφησης. Η αποχή από την υπερωριακή εργασία στην Λαϊκή παραλύει όπως εξήγησε τις αντίστοιχες υπηρεσίες των υπολοίπων τραπεζών γι’ αυτό, πρόσθεσε, ενδέχεται να κλείσουν όλες οι τράπεζες για την ασφάλεια των συναλλαγών των πελατών τους και για την διασφάλιση των πράξεων.

Σημειώνεται ότι σε εγκύκλιο που απέστειλε η Τράπεζα Κύπρου στο προσωπικό την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002 αναφερόταν ότι η Τράπεζα – όπως και η Λαϊκή – θα εργαζόταν για το κοινό «μόνο την Τρίτη και την Πέμπτη». «Τις υπόλοιπες μέρες της βδομάδας», συνέχιζε η εγκύκλιος, «το προσωπικό θα εργαστεί ‘εσωτερικά.’»

Του Κυριάκου Κυριακίδη