You are here

Ανοίγουν θέσεις στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

24/09/2022 06:00

Σε αγορά υπηρεσιών από νομικούς, γιατρούς, αρχιτέκτονες και λογιστές καθώς και άλλων ειδικοτήτων επαγγελματιών, θα προχωρήσει σύντομα η Αρχή κατά της Διαφθοράς, για την ανάθεση εργασιών επιθεώρησης και ετοιμασίας μελετών.

Επίσης, θα προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών από δύο πρόσωπα, τα οποία θα αναλάβουν την οργάνωση και λειτουργία της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία συστάθηκε και εγκαταστάθηκε πρόσφατα σε κυβερνητικά γραφεία στην περιοχή Παλλουριώτισσας.

Σύμφωνα με σημείωμα που κατατέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η Αρχή κατά της Διαφθοράς ζητά την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €100 χιλιάδων, για αγορά υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε επεξηγητικό σημείωμα, οι €10 χιλ. προορίζονται για την αγορά υπηρεσιών από δύο άτομα, για διάστημα τριών μηνών, όσον αφορά την οργάνωση και λειτουργία της Αρχής.

Μεταξύ των προσόντων που θα πρέπει να έχουν τα δύο αυτά πρόσωπα, είναι το απολυτήριο αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης, η πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, ενώ τυχόν άλλα διπλώματα, πτυχία ή και εμπειρία, θα θεωρούνται επιπρόσθετο προσόν.

Σχετικά με το κονδύλι των €90 χιλ., η Αρχή ενημερώνει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι θα διατεθεί για την ανάθεση εργασιών σε λειτουργούς επιθεώρησης, ως το άρθρο 13 του περί της σύστασης και λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής κατά της Διαφθοράς νόμου προβλέπει, καθώς και για τυχόν μελέτες που θα χρειαστούν.

Εξηγεί ότι θα αγοραστούν υπηρεσίες από διάφορους επαγγελματίες, ανάλογα με το είδος της έρευνας που θα ανατίθεται σε άτομο της εκάστοτε ειδικότητας, όπως π.χ. γιατροί, δικηγόροι, λογιστές κτλ.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι η αμοιβή των προσώπων αυτών, θα είναι ανάλογη και των ερευνών και εργασιών που θα προσφέρουν στην Αρχή.

Της Ελένης Χαραλάμπους