You are here

Απεργία σε ασφαλιστική εταιρεία για απόλυση εργαζόμενης

24/03/2023 16:52

Συνεχίζεται η απεργία από την πλειοψηφία του προσωπικού του τηλεφωνικού κέντρου της ασφαλιστικής εταιρείας Anytime της Interamerican, από τις 9 Μαρτίου, αναφέρει σε ανακοίνωση την Παρασκευή η ΠΕΟ.

Υπενθυμίζει ότι η αιτία των απεργιακών κινητοποιήσεων «είναι η παράνομη και εκδικητική απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των εργαζομένων, εν μέσω διαπραγματεύσεων για συλλογική σύμβαση, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση».

Η συγκεκριμένη απόλυση, προσθέτει, είναι η τρίτη τον τελευταίο χρόνο και η δεύτερη μέλους της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ), η οποία οργανώνει τους εργαζομένους.

«Η παράνομη απόλυση για συνδικαλιστική δράση έχει καταγγελθεί στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο κοινοποίησε στην εταιρεία επιστολή που ζητά την απόσυρση της επιστολής απόλυσης», αναφέρει.

Η ΠΕΟ προσθέτει πως η Διεύθυνση «αρνήθηκε επανειλημμένα να προσέλθει στο Τμήμα για διαβούλευση και όταν τελικά το έπραξε, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συζητήσει την απόσυρση της απόλυσης».

Αναφέρει επίσης πως την εβδομάδα από 20/3, προέβη σε σειρά κινήσεων σε μια προσπάθεια να σπάσει την απεργία, «κινήσεις που έφτασαν μέχρι και την αποστολή ατομικών επιστολών στους απεργούς απαιτώντας ξεκάθαρα την άμεση επιστροφή τους στα καθήκοντα τους».

Όπως λέει, η εταιρεία αρνήθηκε την νέα πρόσκληση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για συνάντηση, δηλώνοντας πως θεωρεί το ζήτημα λήξαν.

«Η ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ δηλώνει κατηγορηματικά πως καταδικάζει την άτεγκτη και ανάλγητη στάση της εταιρείας και τις ενέργειες της οι οποίες παραβιάζουν τα νόμιμα και συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων στην συλλογική οργάνωση και στην απεργία και καταστρατηγούν τα θέσμια και τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και που ορίζουν τις εργασιακές σχέσεις στην Κύπρο», αναφέρεται.