You are here

Απεργιακά σύννεφα στην JCC

16/09/2019 15:20

Γενική συνέλευση των εργαζομένων στη JCC πραγματοποιεί στις 24 Σεπτεμβρίου η ETYK όπου μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία για τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Σε εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ, σημειώνει ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε υποχρέωση, από 1/1/2019, με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες, να παραχωρήσει σε όλο το προσωπικό την ετήσια προσαύξηση βάσει των συμφωνημένων μισθολογικών κλιμάκων, αλλά και την ΑΤΑ.

«Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της οργάνωσης μας, η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να αρνείται να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, παραβιάζοντας εξόφθαλμα τόσο τις υφιστάμενες συμφωνίες όσο και το νόμο περί προστασίας των μισθών», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι η ενέργεια της διοίκησης της εταιρείας δεν είναι μεμονωμένη, «αλλά αποτελεί δείγμα της γενικότερης απαξιωτικής της στάσης έναντι των συμφωνιών, αλλά κυρίως, του ίδιου του προσωπικού της».

«Απαξιωτική είναι η στάση της εταιρείας έναντι και των εργασιακών θεσμών του τόπου, αφού, για το θέμα της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ, υπάρχει απόφαση του υπουργείου εργασίας, την οποία η εταιρεία, φαίνεται, δεν λαμβάνει υπόψη. Η στάση αυτή της εταιρείας, δεν αφήνει άλλη επιλογή στην οργάνωση μας, από τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά και των εργασιακών θεσμών», υπογραμμίζεται.

Κατά τη γενική συνέλευση της 24ης Σεπτεμβρίου θα γίνει ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, οι συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να επιλύσουν τυχόν απορίες και στο τέλος θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωση μας να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.