You are here

Αποζημιώσεις - Δημόσιο για εκτελωνιστές

16/02/2004 18:07
Βρέθηκε η «χρυσή τομή». Συμβιβασμός που σύμφωνα με πληροφορίες, ικανοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τους εκτελωνιστές, το επάγγελμα των οποίων θα πληγεί σημαντικά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αφενός, αποζημιώσεις για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν θα έχουν την ευχέρεια να εργοδοτηθούν αλλού και για τους κατέχοντες ακαδημαϊκά προσόντα που θα αποσυρθούν, τη δυνατότητα να εργοδοτηθούν στο δημόσιο.

Όπως ελέχθη στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής που συζήτησε το θέμα των 300 συνολικά αδειούχων εκτελωνιστών μελετάται σχετικό «σχέδιο δράσης» και το οποίο βασίζεται σε ανάλογο σχέδιο που εφαρμόστηκε στην Μάλτα, σύμφωνα μάλιστα, με το οποίο οι εκτελωνιστές τοποθετήθηκαν στην υπηρεσία είσπραξης του ΦΠΑ. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Άριστος Χρυσοστόμου, με παρέμβαση του εισηγήθηκε την αλλαγή των σχεδίων υπηρεσίας (προσλήψεις) στα Τελωνεία, ούτως ώστε να εισάγονται και τα ακαδημαϊκά προσόντα (πτυχία) των εκτελωνιστών.

Ο γενικός διευθυντής του ΥΠΟΙΚ Χριστός Πατσαλίδης, ανέφερε πως το «Σχέδιο Δράσης» θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουρίου και θα συνεχισθούν παράλληλα και οι επαφές με τον υπουργό Οικονομικών. Το όλο θέμα αναμένεται να κλείσει στα μάσα Μαρτίου.

Του Κυριάκου Κυριακίδη