You are here

Άρση των απεργιακών μέτρων στην τράπεζα Αναπτύξεως - Αποδεκτή η πρόταση της εργοδοτικής πλευράς

27/06/2001 15:23
Αίρονται τα απεργιακά μέτρα στην Τράπεζα Αναπτύξεως. Οι εργαζόμενοι στην Tράπεζα πραγματοποίησαν το πρωί έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία αξιολόγησαν την πρόταση που τους έκανε η εργοδοτική πλευρά σχετικά με τα τρία βασικά τους αιτήματα κυριότερο των οποίων είναι η γνωστοποίηση της συμφωνίας που αφορά στην εξαγορά του 38% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αναπτύξεως από την Tράπεζα Πειραιώς.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Κωστής Χατζηκωστής ανέφερε ότι η πρόταση της εργοδοτικής πλευράς ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα του προσωπικού. Ο κ. Χατζηκωστής είπε ακόμη ότι το προσωπικό ικανοποιήθηκε και από τη διαβεβαίωση που έδωσε το συμβούλιο της τράπεζας ότι το η παραχώρηση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στο προσωπικό θα συμφωνηθεί με τη σημερινή διεύθυνση της τράπεζας Αναπτύξεως και όχι με την τράπεζα Πειραιώς, που θα αναλάβει ενδεχομένως τη διαχείριση και διεύθυνση της τράπεζας.

Αναφορικά με το θέμα της παράτασης του γενικού διευθυντή, το όλο θέμα, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΕΤΥΚ θα παραπεμφθεί προς μεσολάβηση στο υπουργείο εργασίας.