You are here

Αυτοεργοδοτούμενοι: Καθυστερήσεις στη λήψη επιδομάτων

09/04/2021 13:49

Σε δυσχερή κατάσταση και απόγνωση βρίσκονται τα μέλη του «λόγω της καθυστέρησης για λήψη των επιδομάτων πανδημίας κι όχι μόνο», λέει ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥ.Μ.Ε.Α.) που ζητά οαράλληλα την στήριξη των ΜΜΕ προς αποκατάσταση της διάκρισης.

Ανακοίνωση του ΣΥ.Μ.Ε.Α. αναφέρει ότι σύμφωνα με παράπονα των  αυτοεργοδοτούμενων μελών του,  τα προβλεπόμενα μέτρα στήριξης για την κατηγορία των αυτοτελώς, καθυστερούν προκλητικά εδώ και τέσσερις μήνες. Συγκεκριμένα, λέει ότι για τις αιτήσεις του σχεδίου 6 (ΕΕΑ5) που αφορά όσους απ’ αυτούς  επηρεάστηκαν  εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, εκκρεμεί η εξέταση τους από τον Δεκέμβριο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που οι πληρωμές τους   έχουν γίνει για κάθε μήνα  χωρίς καθυστέρηση. Η διάκριση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επαγγελματικής και προσωπικής  επιβίωσης, προστίθεται.

Επιπρόσθετα της αβάσταχτης καθυστέρησης, αναφέρει, δεν λήφθηκε πρόνοια επιδότησης για τους αυτοεργοδοτούμενους που συγκαταλέγονται στις ευάλωτες ιατρικές ομάδες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με απόφαση του Υπουργικού. Επίσης ως προέκταση αυτής της παρατυπίας που δεν έτυχε ακόμη καμίας διόρθωσης δεν δικαιούνται ούτε την στοιχειώδη αλλά σημαντική εφάπαξ βοήθεια, όπως προνοείται για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Ο  ΣΥ.Μ.Ε.Α. έχει ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.