You are here

Δωρεάν εργαστήρια καριέρας για νέους

22/02/2021 11:36

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια καριέρας για άνεργους νέους διοργανώνει ο οργανισμός SEAL CYPRUS δίνοντας ευκαιρία εκπαίδευσης για επαγγελματική αποκατάσταση για άνεργους νέους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του SEAL, κάθε νέος δικαιούται να παρακολουθήσει δωρεάν ένα από τα τριήμερα διαδικτυακά εργαστήρια καριέρας που διοργανώνει ο SEAL CYPRUS https: //sealcyprus.org/ σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

Οι τρεις μέρες των εργαστηρίων περιλαμβάνουν Συμβουλευτική Καριέρας διάρκειας τεσσάρων ωρών την ημέρα στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευόμενοι.

Μετά τις τρεις ημέρες των εργαστηριών, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα μπορεί κλείσει ραντεβού με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο ή Μέντορα Σταδιοδρομίας ώστε να λάβει δωρεάν εξειδικευμένη Καθοδήγηση/ Mentoring για τα επόμενα βήματα στην αναζήτηση εργασίας.

Οι εκπαιδευτές είναι: Άννα Δαλώση, Χριστίνα Δημητριάδου, Γιάννης Κωνσταντίνου, Μαριγιώργια Βοσκαρίδου, Άννα Μιχαήλ και Νατάσα Λαμπίτση.

Τα εργαστήρια θα επαναλαμβάνονται κάθε λίγες ημέρες με διαφορετικές ομάδες νέων.

Κάθε εργαστήρι διαρκεί 3 μέρες. Ακουλουθεί δωρεάν ατομική συνεδρία Συμβουλευτικής και Mentoring (κατόπιν διευθέτησης ραντεβού).

Ένας νέος μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα εργαστήρι.

Ο οργανισμός SEAL CYPRUS (https://sealcyprus.org/), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για την ευημερία των νέων. Ιδρύθηκε το 2014 και έχει έδρα του τη Λευκωσία.

Τα μέλη του οργανισμού είναι νέοι και άτομα που ενδιαφέρονται για τους νέους.

Ο SEAL CYPRUS ενθαρρύνει κύπριους πολίτες και ανθρώπους που κατοικούν στην Κύπρο να συμμετέχουν σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα. Επίσης, διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια σε τομείς όπως η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα και φιλοξενεί διεθνή σεμινάρια με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Τα εργαστήρια γίνονται στο πλαίσιο του έργου DARE- Day One Alliance for Employment.

Το έργο χρηματοδοτείται από το EEA & Norway Grants Fund for Youth Employment (το Ταμείο Χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας για την Απασχόληση των Νέων).

Ο SEAL CYPRUS ηγείται μίας κοινοπραξίας εννέα οργανισμών από επτά χώρες. Τέσσερις εταίροι υλοποιούν παρεμβάσεις υπέρ των άνεργων νέων σε τέσσερις χώρες: SEALCYPRUS- Cyprus Organization for Sustainable Education & Active Learning (Συντονιστής Εταίρος- Κύπρος), Craftsmanship & SMEs Association/ Confartigiana to Imprese Salerno (Ιταλία), Stratis Consulting (Ελλάδα), PAR- Respostas Sociais (Πορτογαλία).

Γ.Χ.