You are here

"Εκ του σύνεγγυς" ο διάλογος τραπεζών - ΕΤΥΚ

13/08/2002 13:50
Α. Μουσιούττας: Καθοριστική η αυριανή συνάντηση με την ΕΤΥΚ

Ταγαρούλιας: Με καλή διάθεση στις συνομιλίες


«Για την ώρα δεν βλέπω έδαφος για την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Αντρέας Μουσιούττας ύστερα από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών, ενώ καθοριστική για το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης μεταξύ ΕΤΥΚ - ΚΕΣΤ, την επόμενη εβδομάδα θεωρεί τις συνομιλίες που θα έχει αύριο με την Οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων.

Παράλληλα, στέλλοντας το σαφές μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένος για άσκοπες μεγάλης διάρκειας συνομιλίες, ο κ. Μουσιούττας ανέφερε ότι στις αμέσως επόμενες συναντήσεις που θα έχει με τις δύο πλευρές θα διαφανεί κατά πόσον θα είναι εφικτή η υποβολή μεσολαβητικής πρότασης, προσθέτοντας ότι μετά την αυριανή συνάντηση του με την ΕΤΥΚ, «το υπουργείο θα αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα...».

Ο κ. Μουσιούττας τόνισε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την έκβαση της μεσολαβητικής του πρωτοβουλίας για επίλυση της διαφοράς στη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στο τραπεζικό τομέα. «Οι εκτιμήσεις και τα αισθήματα μου παραμένουν τα ίδια... μέχρις ότου συναντήσω και τη συντεχνιακή πλευρά».

Ο Πρόεδρος του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Ταγαρούλιας, κληθείς να πει αν η εργοδοτική πλευρά είναι έτοιμη να μετακινηθεί από κάποιες θέσεις της, περιορίστηκε να πει ότι «υπάρχει καλή διάθεση, αυτό σημειώστε το».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε με «καλή πίστη και πρόθεση για εξεύρεση λύσεως για τη διαφορά που εκκρεμεί, εκφράζοντας την ικανοποίηση του και προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε τρεις σχεδόν ώρες) καταπιάστηκε «με όλο το φάσμα της διαφοράς, τα αιτήματα και τα αντι-αιτήματα».

Τόσο ο κ. Μουσιούττας όσο και ο πρόεδρος του ΚΕΣΤ Μιχάλης Ταγαρούλιας απέφυγαν να τοποθετηθούν επί της ουσίας τηρώντας πιστά το συμφωνηθέν «άτυπο χρονοδιάγραμμα» για αποφυγή δημόσιων δηλώσεων για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Του Κυριάκου Κυριακίδη