You are here

Εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι

09/04/2015 16:47
Η υγεία των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος και γι’ αυτό τις τελευταίες ήμερες έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στα σημεία πώλησης κρεάτων και τυροκομικών προϊόντων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 20 χιλιάδες έλεγχοι σε σφαγεία, 350 έλεγχοι σε υπεραγορές και κρεοπωλεία και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία πώλησης κρεάτων και τυροκομικών προϊόντων.

Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αγορές της επαρχίας Λευκωσίας, στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων για τις εορτές του Πάσχα, ο κ. Κουγιάλης είπε πως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μέχρι σήμερα έχουν σφαγιαστεί 30 χιλιάδες αμνοερίφια, σημειώνοντας ότι τα κρέατα εισαγωγής έχουν μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με πέρσι, κάτι που υποδεικνύει τη στροφή του κύπριου καταναλωτή σε κυπριακά προϊόντα.

Τέλος ο κ. Κουγιάλης συνεχάρη τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου για το ζήλο που επιδεικνύουν, αναφέροντας πως αυτές κατατάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρώπη.