You are here

Επεκτείνεται οριστικά το όριο αφυπηρέτησης των ΔΥ

05/02/2004 14:46
Τρεις βασικούς άξονες που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας συζήτησαν το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής Νηλ Κίνοκ. Οι άξονες αυτοί αφορούν την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων από το 60o στο 63o, την απλοποίηση του συστήματος για τις προσλήψεις στην κρατική μηχανή και τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν με βάση τις υποδείξεις της ΕΕ για το προσωπικό που απασχολείται στη Δημόσια Υπηρεσία.

Ο κ. Κυπριανού παρατήρησε ότι ο κ. Κίνοκ εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση ως εργοδότης για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας και στάθηκε ειδικότερα στο θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία υπό την έννοια, όπως εξήγησε, του προβλήματος που υπάρχει σε σχέση με την επάρκεια του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εξάλλου ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις θέσεις που αναμένεται να καταλάβουν Ελληνοκύπριοι στις υπηρεσίες της ΕΕ. Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι 70 – 80 ελληνοκύπριοι έχουν κριθεί καταρχήν κατάλληλοι για να πληρώσουν θέσεις εργασίας στην ΕΕ και επίσης σημείωσε ότι ένας ελληνοκύπριος ενδέχεται να καταλάβει και διευθυντική θέση.

Του Λεύκου Χρίστου