You are here

Επτά διευθυντές ψάχνει το υπουργείο Εσωτερικών

31/01/2023 09:00

Σε προκήρυξη επτά διευθυντικών θέσεων εργασίας, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της προκήρυξης που δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, πρόκειται για επτά κενές μόνιμες θέσεις, εγκεκριμένης μισθοδοτική Κλίμακα Α15(i) με ετήσιες απολαβές που ξεκινούν από τις €64.713, και φτάνουν τις €80.433.

Σημειώνεται ότι στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία, όπως επίσης και το τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, στα καθήκοντα και στις ευθύνες περιλαμβάνονται να προΐσταται μίας ή περισσοτέρων Διευθύνσεων / Υπηρεσιών του Υπουργείου και να στηρίζει το Γενικό Διευθυντή στην οργάνωση, διοίκηση, εποπτεία και εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου, στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και στη λήψη ή/και εφαρμογή των ενδεδειγμένων αποφάσεων που αφορούν στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης/ Υπηρεσίας της οποίας προΐσταται.

Μεταξύ άλλων στα απαιτούμενα προσόντα για τις επτά θέσεις περιλαμβάνεται το πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν, μέλος οποιουδήποτε σώματος Ελεγκτών, αναγνωρισμένου από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Ελεγκτών Νόμου και Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, καθώς και η δεκαετής τουλάχιστον πείρα σε υπεύθυνη θέση σε διοικητικά καθήκοντα.

Επίσης, περιλαμβάνεται η πολύ καλή γνώση της Δημόσιας Διοίκησης και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, καθώς και η πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

Ε.Χ.