You are here

ΕΣΚ: Σε συνδικαλιστική εγρήγορση για ΑΤΑ

27/01/2023 11:07

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καλεί τους δημοσιογράφους, όπου και αν εργάζονται, είτε λαμβάνουν ΑΤΑ είτε όχι, είτε ανήκουν είτε δεν ανήκουν στην ΕΣΚ, να παραμείνουν σε συνδικαλιστική εγρήγορση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χθεσινή τρίωρη πανσυνδικαλιστική στάσης εργασίας για την ΑΤΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ευχαριστεί θερμά όλους τους δημοσιογράφους, που ακολούθησαν με απαρέγκλιτη συνέπεια την προτροπή της Οργάνωσης και απείχαν από κάθε δημοσιογραφική εργασία, πλην της ειδησεογραφικής κάλυψης της πανσυνδικαλιστικής στάσης εργασίας.

Σύμφωνα με την ΕΣΚ «το μήνυμα για πλήρη επαναφορά του θεσμού της ΑΤΑ δόθηκε και ήταν ισχυρό, μαζικό, επί της ουσίας παλλαϊκό».

«Απομένει στους αποδέκτες αυτού του μηνύματος, κυβέρνηση και εργοδότες, να το αφουγκραστούν», προσθέτει.

Προειδοποιεί ότι «εάν δεν το πράξουν, ο αγώνας θα συνεχιστεί», για να σημειώσει ότι «η πρωτοφανής πανσυνδικαλιστική ενότητα διασφαλίζει την επιτυχία του».

Το ΔΣ ευχαριστεί τους δημοσιογράφους που παρέστησαν και στις επαρχιακές πανσυνδικαλιστικές συγκεντρώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι και ειδικά στην πολυπληθή συγκέντρωση της Λευκωσίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.