You are here

Γ. Χατζηπέτρου: Θα σεβαστούμε την τελεσίδικη απόφαση του Ανωτάτου

08/04/2020 13:37

Εν μέσω των έντονων επιπτώσεων στην οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού, ανακοινώνεται την Παρασκευή η ώρα 12 το μεσημέρι η απόφαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το θέμα των αποκοπών των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου σε μια σύντομη δήλωση στη StockWatch ανέφερε ότι «η απόφαση θα είναι τελεσίδικη και εμείς θα τη σεβαστούμε από την αρχή μέχρι το τέλος».

Απέφυγε επίσης να σχολιάσει τι θα γίνει σε περίπτωση που η απόφαση θα είναι υπέρ των δημοσιών υπαλλήλων σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία λέγοντας «να ακούσουμε πρώτα την απόφαση και μετά τα άλλα». Απέφυγε επίσης να σχολιάσει τις φωνές που ακούγονται ότι θα πρέπει να συνεισφέρουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι στην νέα κρίση που έπληξε την Κύπρο επαναλαμβάνοντας «να ακούσουμε την απόφαση και μετά τα άλλα».

Η απόφαση θα αφορά πέντε βασικά θέματα για τα μέτρα που είχαν εφαρμοσθεί το 2013 στο πλαίσιο των μέτρων για αναχαίτιση της τότε οικονομικής κρίσης

Συγκεκριμένα πρόκειται:

-Αποκοπές μισθών

-Προσαυξήσεις

-3% συνεισφορά για την κυβερνητική σύνταξη

-2% ταμείο συντάξεων χήρων και ορφανών

-αποκοπές συνταξιούχων

Κατά την ανακοίνωση παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας για το κράτος και δικηγόροι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Της Ηρώς Ευθυμίου