You are here

Χριστοφίδης: Καταγγέλλει Χατζηπέτρου και προσωπικό ΕΠΑ

09/08/2007 15:05

• Ζητά λήψη μέτρων εναντίον τους


Σε καταγγελία των απεργών υπαλλήλων της ΕΠΑ προς τον Έφορο Συντεχνιών του Υπουργείου Εργασίας προέβη σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΑ Γιώργος Χριστοφίδης. Μιλώντας πριν από λίγο σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Χριστοφίδης χαρακτήρισε παράνομη την απεργία του προσωπικού, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα πειθαρχικών και νομικών παραπτωμάτων. «Η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Εμπορίου, ενώ σύντομα θα τεθεί και ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Επιπλέον, την κοινοποίησα και στο Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας να τοποθετηθεί για το παράνομο της απεργίας το συντομότερο δυνατό, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της επιτροπής και η προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος», είπε.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου για τα όσα λέει εναντίον του, χαρακτηρίζοντας ως πόλεμο εντυπώσεων. «Αναγκάστηκα σήμερα να προβώ σε αγωγή λίβελου κατά του κ. Χατζηπέτρου, ζητώντας τη λήψη προσωρινών μέτρων εναντίον του, ώστε να σταματήσει να με δυσφημεί. Θα αναμένω το δικαστήριο για το ύψος των αποζημιώσεων που θα μου δοθεί από τον κ. Χατζηπέτρου», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Χατζηπέτρου σημείωσε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κ. Χριστοφίδη να κινηθεί νομικά εναντίον του, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να παραιτηθεί τάχιστα. «Έγιναν πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του κ. Χριστοφίδη και θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί», ανέφερε.

Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο, τα οποία έκαναν λόγο για καταδίκη του κ. Χριστοφίδη στο παρελθόν για πειθαρχικά παραπτώματα όταν ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, τα χαρακτήρισε ως χτύπημα κάτω από τη μέση. «Είναι ακόμη μία απόδειξη της προσπάθειας σπίλωσης του ονόματος μου με διαρροή άσχετων θεμάτων με τη διαδικασία. Φαίνεται ότι κάποιοι εξαντλούν όλα τα περιθώρια να με εξοντώσουν και είμαι σίγουρος πως ψάχνουν στοιχεία για μένα πριν καν γεννηθώ», κατέληξε.

Του Σωκράτη Ιωακείμ