You are here

Α. Χρίστου: Ακλόνητα τα κεκτημένα των ΔΥ στην Ομοσπονδιακή

20/04/2004 09:48
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου με δηλώσεις του το πρωί διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα διαφοροποιηθούν τα κεκτημένα ωφελήματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε κυριολεκτικά την έκπληξη του για τη διαρροή πληροφοριών ακόμα και από επίσημης πλευράς σε σχέση με την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων στην κρατική μηχανή λόγω ενδεχόμενης λύσης.

Ο κ. Χρίστου υπενθύμισε ότι στην Κύπρο το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ισχυρό. Πρόσθεσε ότι η πλήρης ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και τους εργασιακούς θεσμούς και σημείωσε ότι θα ήταν αδιανόητο μία Κύπρος εις την Ευρωπαϊκή Ένωση με λυμένο το εθνικό της πρόβλημα να μειώνει απολαβές εργαζομένων και ειδικότερα απολαβές δημοσίων υπαλλήλων των οποίων ο εργοδότης είναι η κυβέρνηση. «Απορρίπτω κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς περί μείωσης των απολαβών ή των κεκτημένων των δημοσίων υπαλλήλων», υπογράμμισε ο κ. Χρίστου.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εξέφρασαν μέλη της αστυνομικής δύναμης σε σχέση με τη μετακίνηση τους στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ο κ. Χρίστου δεν δίστασε να τοποθετηθεί επί του θέματος και να επαναλάβει τα όσα τόνισε σε σχέση με την κατοχύρωση όλων των ωφελημάτων των εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσία.

Του Λεύκου Χρίστου