You are here

Η ΔΕΔΕ συμμετέχει στην παναπεργία

25/01/2023 09:49

H Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ), σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την Τρίτη, αποφάσισε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, όπως παροτρύνει τα μέλη της να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να λάβουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, εκφράζοντας την ετοιμότητα των εργαζομένων για διαφύλαξη και προάσπιση της Α.Τ.Α.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, για να λάβει κάποιο μέλος της μέρος στην απεργία, χρειάζεται να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος και να ενημερώσει ότι απεργεί. Όποιος/α από τα μέλη της ΔΕΔΕ θέλει να απεργήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τη Συντεχνία, διευκρινίζει περαιτέρω.

Σημειώνει ότι η Α.Τ.Α. αποτελεί άμεσο εργαλείο αποκατάστασης των εισοδημάτων των εργαζομένων, έναντι της ολοένα αυξανόμενης ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων. 

Προσθέτει πως οι μισθοί των Ειδικών Επιστημόνων και Επιστημονισσών έχουν παραμείνει στάσιμοι εδώ και χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός ανεβαίνει και το κόστος ζωής καθίσταται δυσβάσταχτο και δηλώνει πως απαιτεί να εφαρμοστεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή και για εργαζόμενους και εργαζόμενες σε καθεστώς ωρομίσθιων.