You are here

Η Μ. Ιωάννου ΓΔ στο υφυπουργείο κοινωνικής πρόνοιας

26/07/2021 10:56

Σημαντικές αλλαγές και μετακινήσεις ανώτατων διευθυντών σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες από το υπουργείο εργασίας.

Η Μαρίνα Ιωάννου -Χασάπη, μέχρι πρότινος διευθύντρια του τμήματος εργασιακών σχέσεων του ΥΠΕΡΓ, διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του νεοσύστατου υφυπουργείου κοινωνικής πρόνοιας.

Ο διορισμός της Μ. Ιωάννου- Χασάπη, που υπηρέτησε στο τμήμα εργασιακών σχέσεων επί 27,5 συναπτά έτη, εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο.

Πολιτική προϊστάμενη του νεοσύστατου υφυπουργείου κοινωνικής πρόνοιας διορίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η Αναστασία Ανθούση, τέως διευθύντρια του γραφείου του υπουργείο υγείας.

Το υφυπουργείο, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας έχει ήδη στελεχωθεί από περίπου 150 λειτουργούς που θα πληρώσουν όλες τις βαθμίδες των οργανικών θέσεων του υφυπουργείου.

Σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας ενώ, στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στο υφυπουργείο και άλλες υπηρεσίες, που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πολιτική του κράτους.

Αναπληρωτής διευθυντής ο Άντης Αποστόλου

Καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος εργασιακών σχέσεων έχει αναλάβει ο Άντης Αποστόλου, μέχρι πρότινος διευθυντής επιθεώρησης εργασίας του ΥΠΕΡΓ.

Ο Άντης Αποστόλου ανήκει στον πυρήνα των τεχνοκρατών που στελεχώνουν το επιτελείο της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, με αντικείμενο τη διαχείριση όλων των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημική κρίση στον τομέα εργασίας με κύριο άξονα τα σχέδια επιδότησης και στήριξης της απασχόλησης, της συγκράτησης της ανεργίας και της στρατηγικής εργοδότησης για τους ξένους εργάτες από τρίτες χώρες.

Ο Α. Αποστόλου, διετέλεσε επί μακρόν ανώτερος λειτουργός του τμήματος εργασιακών σχέσεων, αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία καθώς, στη θητεία του είχε αναλάβει τη μεσολάβηση σωρείας κρίσιμων εργατικών διαφορών, προερχόμενες κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα.

Λ. Χρ.