You are here

Ήρθε για να μείνει η τετραήμερη εργασία

18/08/2022 07:33

Για τα καλά φαίνεται πως μπήκε στη ζωή των εργαζομένων η τετραήμερη εργασία, με τις εταιρείες που εφαρμόζουν το θεσμό να επισημαίνουν τη θετική επίδραση που έχει στην καθημερινή ζωή, εντός και εκτός εργασίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε αισθητές αλλαγές στην αγορά εργασίας καθώς αναδύθηκαν εναλλακτικοί τρόποι στη διεκπεραίωση των εργασιών των επιχειρήσεων ενώ η αξιοποίηση της τεχνολογίας αναμένεται να συνεχίσει με μεγαλύτερη έκταση και ένταση μετά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία ECOMMBX, η πρακτική της τετραήμερης εφαρμόζεται ήδη από τον Απρίλιο στην εταιρεία, ως η πρώτη εταιρεία που την εφάρμοσε στην Κύπρο δίνοντας την επιλογή στους εργαζόμενους να επιλέξουν την μέρα του ρεπό τους.

Η επιλογή της μέρας για το ρεπό των εργαζομένων, όπως αναφέρεται, διασφαλίζει τη λειτουργία της εταιρείας για όλη την εβδομάδα με μειωμένο προσωπικό, αλλά παραγωγικά, αποδεικνύοντας πως η πρακτική διασφαλίζει την ευημερία των εργαζομένων και τη βελτίωση τους.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, δεν υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση της τετραήμερης, με τους εργαζομένους να είναι ευχαριστημένοι.

Επέκταση της τετραήμερης και σε άλλες εταιρείες

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ταξιτάρη από τον όμιλο MAP S. Platis, έχει ανακοινωθεί η εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας ακολουθώντας την επιτυχία του υβριδικού και ευέλικτου μοντέλου που υιοθετήθηκε προ πανδημίας.

Στις αναφορές του ο κ. Ταξιτάρης, εξηγεί πως η πρακτική εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία του ομίλου επενδύοντας στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Στην KPMG Κύπρου υιοθετήθηκε το σύστημα flex Friday για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Με αυτήν την εφαρμογή οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το χρόνο τους για το πρόγραμμα εργασίας τους, χωρίς τη διακοπή των εργασιών τις προηγούμενες μέρες.

Καινοτομία στην εργασία

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, χαρακτηρίζει αυτήν την προσπάθεια ως καινοτομία στο χώρο εργασίας της χώρας μας.

«Η τετραήμερη εργασία είναι μια καινοτομία που πρέπει να δοκιμαστεί» είπε, τονίζοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλους οργανισμούς υπηρεσιών παρά στη βιομηχανία.

Θετικά αποτελέσματα δείχνουν έρευνες

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν για λογαριασμό άλλων κρατών τα οποία εφάρμοσαν την τετραήμερη εργασία, τα αποτελέσματα είναι θετικά με λιγότερο εργασιακό άγχος για τους εργαζόμενους και βελτίωση μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής, όπως αναφέρει το Euronews.

Μάλιστα, η Σκωτία και η Ουαλία αναμένεται να υιοθετήσουν την πρακτική, με τη Σκωτία να ξεκινά το 2023 με μειωμένες ώρες κατά 20%, χωρίς αποκοπές, ενώ η Ουαλία θα δοκιμάσει την πρακτική στη δημόσια υπηρεσία.

Στη Σουηδία, παρά τα θετικά αποτελέσματα που σημείωσε η τετραήμερη, δεν εφαρμόστηκε ξανά από το 2015.

Στη Γερμανία που έχει τις πιο λίγες εργάσιμες ώρες σε μέσο όρο στην Ευρώπη, με 34,2 ώρες την εβδομάδα ασκούνται πιέσεις για επέκταση στην τετραήμερη εργασία.

Στην Ιαπωνία όπου πολλοί θάνατοι σχετίζονται με την υπερκόπωση από την εργασία, οι εμπλεκόμενοι προσεγγίζουν την τετραήμερη πιο αργά παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης. Το 2019, η Microsoft εφάρμοσε υπό δοκιμή τριήμερα σαββατοκύριακα για ένα μήνα, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 40%.

Στο Λος Άντζελες από την άλλη, σημειώνονται αρνητικά αποτελέσματα για το σύστημα αφού όπως αναφέρεται από την εταιρεία Alter Agents η τετραήμερη εργασία έφερε αντίθετα αποτελέσματα λόγω του φόρτου εργασίας και των πελατών, με αποτέλεσμα να μεταβούν και πάλι στην πενθήμερη εργασία μετά από δέκα εβδομάδες δοκιμής.

Της Μαρίας Κυριακίδου