You are here

Καυτή πατάτα για τη Ζέτα η σύμβαση στα ξενοδοχεία

12/08/2019 06:57

Καυτή πατάτα αποτελεί για την υπουργό εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου η μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία, που έληξε πέρσι.

Η πολύμηνη εργατική διαφορά κατέληξε στο γραφείο της, μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ με τους συνδέσμους ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, στο πλαίσιο της μεσολάβησης από το τμήμα εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας.

Η κ. Αιμιλιανίδου δεν καλείται μόνο να διαχειριστεί την εν λόγω εργατική διαφορά και να αποτρέψει το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης στον ευαίσθητο κλάδο των ξενοδοχείων, αλλά και να λάβει πολιτική απόφαση κατά πόσο θα αποδεχθεί ή όχι τη νομική κατοχύρωση στη συλλογική σύμβαση των μισθοδοτικών κλιμάκων.

Πέραν από το συνδικαλιστικό χώρο, οι επαγγελματικοί φορείς θεωρούν ότι τυχόν νομική κατοχύρωση των μισθοδοτικών κλιμάκων θα ανοίξει τον ασκό και για τις συμβάσεις, τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σήμερα, θα συνέλθουν από κοινού τα αρμόδια όργανα των ομοσπονδιών των ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΕΚ και ΠΕΟ για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν κοινή γραμμή σε ότι αφορά την επικείμενη συνάντηση τους με την υπουργό εργασίας στις 20 Αυγούστου.

Η κ. Αμιλιανίδου έχει προγραμματίσει να έχει χωριστή συνάντηση και με τους συνδέσμους των ξενοδόχων στις 23 τρέχοντος και στις 26 του μηνός θα συγκαλέσει κοινή συνάντηση για να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει έδαφος για υποβολή μεσολαβητικής πρότασης ή αν θα κηρύξει αδιέξοδο.

Οι ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ διευκρίνισαν ότι δεν ετέθη ποτέ ζήτημα να απορρίψουν την πρόσκληση της υπουργού εργασίας.

Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους εκτιμούν ότι τα περιθώρια διαλόγου για ειρηνική συνομολόγηση της σύμβασης δεν έχουν εξαντληθεί.

Είναι η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί νομική κατοχύρωση μισθοδοτικών κλιμάκων και ενσωμάτωσης τους στη συλλογική σύμβαση.

Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι μία τέτοια εξέλιξη, θα εκτοξεύει κάθε χρόνο το εργατικό κόστος στη βιομηχανία με αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Οι συντεχνίες, στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, διεκδικούν επιπρόσθετα, μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4% το χρόνο, αναθεώρηση άρθρων της συλλογικής σύμβασης που διαφοροποιήθηκαν με την έκτακτη ειδική συμφωνία του 2013 -2015, λόγω τότε της οικονομικής κρίσης και επαναφοράς τους όπως είχαν συμφωνηθεί στη σύμβαση η οποία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αποδέχτηκαν το 2013 αποκοπές μισθών και άλλων ωφελημάτων του προσωπικού, το συνολικό ύψος των οποίων μέχρι σήμερα ανέρχεται στο 15%.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία διεκδικούν κατά βάση σταδιακή επαναφορά των μισθών, αλλά οι σύνδεσμοι των ξενοδόχων θεωρούν ότι μία αναθεώρηση των μισθών προς άνω με ποσοστό πέραν του 5% θα «γονατίσει» τη βιομηχανία.

Προβάλλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος η τουριστική βιομηχανία και επικαλούνται τις μέχρι σήμερα μειωμένες κρατήσεις για το 2020 και εισηγούνται συγκράτηση του εργατικού κόστους.

Ωστόσο, το αίτημα της νομικής κατοχύρωσης των μισθοδοτικών κλιμάκων αποτελεί το μεγάλο αγκάθι.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η νομική κατοχύρωση ωφελημάτων στην οικοδομική βιομηχανία, αλλά σε αυτό το πλαίσιο δεν εμπίπτουν οι κλίμακες μισθοδοσίας.

Στον κατασκευαστικό τομέα κατοχυρώθηκαν νομικά ωφελήματα τα οποία διάφοροι εργολήπτες και μη μέλη της ομοσπονδίας, δεν παρείχαν στους οικοδόμους,.

Το γεγονός αυτό αποτελούσε πλεονέκτημα για τους μη οργανωμένους εργολάβους, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε διάφορες προσφορές έργων που προκηρύσσει κυρίως το δημόσιο, οι τοπικές αρχές και ουσιώδεις υπηρεσίες.

Του Λεύκου Χρίστου