You are here

ΚΕΒΕ: Έκκληση για αναστολή μέτρων από πατατοπαραγωγούς

18/02/2004 14:20
Δημόσια έκκληση στους οργανωμένους πατατοπαραγωγούς, για αναστολή των κινητοποιήσεων τους, απευθύνει το ΚΕΒΕ. Με αφορμή τις προειδοποιήσεις των πατατοπαραγωγών για δυναμικά μέτρα, το ΚΕΒΕ τονίζει ότι δεν είναι με αναταραχή και συγκρούσεις που επιλύνονται τα όποια προβλήματα και τους καλεί να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση.

«Απαιτείται υπευθυνότητα και διάλογος για να γεφυρωθούν οι διαφορές του κλάδου με την κυβέρνηση», επισημαίνει το ΚΕΒΕ, προσθέτοντας ότι η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά, δεν επιτρέπει τη διάθεση πόρων της οικονομίας σε όποια τάξη απειλεί με μέτρα. «Τα χρήματα του κράτους προέρχονται από τους φορολογούμενους και όλοι πρέπει να τα προστατεύσουμε», αναφέρει.

Το ΚΕΒΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «σαν θέμα αρχής, πιστεύει πως κάθε τάξη πολιτών έχει δικαίωμα να προασπίζει τα συμφέροντά της, πάντοτε όμως μέσα στα πλαίσια των νόμων. Ωστόσο», καταλήγει, «η καταφυγή σε μέτρα όπως αποκλεισμός δρόμων, αεροδρομίων και άλλα παρόμοια, απειλούν να διαταράξουν τη Δημόσια τάξη και προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και τους πολίτες».

Κ.Κ.