You are here

ΚΕΒΕ: Προκλητικές οι απαιτήσεις συντεχνιών ΑΗΚ

29/05/2019 12:00

Όχι στις νέες προκλητικές απαιτήσεις των συντεχνιών της ΑΗΚ, λέει το ΚΕΒΕ και τις καλεί να αποφύγουν τη λήψη απεργιακών μέτρων, με αφορμή τις αποφάσεις του ΔΣ του Οργανισμού για τις αποκοπές των υπαλλήλων και για τις συνεισφορές τους στο ΓεΣΥ.

Tο ΚΕΒΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι αποφάσεις που πήρε το ΔΣ της ΑΗΚ είναι σωστές και διασφαλίζουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Οργανισμού.

«Η αντίδραση των Συντεχνιών και η πρόθεση τους να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα, θα δημιουργήσει μια άκαιρη και αχρείαστη εργατική σύγκρουση με όλες τις συνεπαγόμενες αρνητικές επιπτώσεις», τονίζεται.

Το ΚΕΒΕ, ζητά από τις συντεχνίες της ΑΗΚ να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν αποφάσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

Επί της ουσίας του θέματος, το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται η προνομιακή μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων αυτής της χώρας εδραιώνοντας όλο και περισσότερο τη λογική των εργαζομένων διαφόρων ταχυτήτων.  Κανένας, προσθέτει, δεν μπορεί να αποδεχθεί τις νέες απαιτήσεις των συντεχνιών της ΑΗΚ που στην ουσία ζητούν να πάρουν τα ποσά των αποκοπών πριν να ξεκαθαρίσει νομικά το θέμα απαιτώντας ταυτόχρονα να επιδοτεί η ΑΗΚ τις συνεισφορές τους στο ΓεΣΥ.

Το ΚΕΒΕ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι οι θέσεις αυτές, αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενώ υποσκάπτουν και την οικονομία.

Το ΚΕΒΕ ζητά από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφύγουν ενέργειες που θα ξαναφέρουν την οικονομία σε δεινή θέση.