You are here

Κινητοποίηση στις 17 Απριλίου για το 12% στις συντάξεις

09/04/2021 17:22

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ. από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων αφυπηρετούν στα 63, καλεί η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), η οποία αναφέρει ότι ο χώρος έναρξης της πορείας είναι απέναντι από το οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ με πορεία στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ καλεί ευρύτερα την κοινωνία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να στηρίξει την εκδήλωση διαμαρτυρίας για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων  αφυπηρέτησαν ή θα αφυπηρετήσουν  στο 63ον έτος της ηλικίας τους.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι σε συνεδρία της Γραμματείας της αποφασίστηκε «η μαζική παρουσία της ΕΚΥΣΥ στην εκδήλωση ώστε να δυναμώσει η φωνή που απαιτεί την κατάργηση αυτού του άδικου μέτρου» και καλεί τις τοπικές της οργανώσεις να προγραμματίσουν την συμμετοχή των συνταξιούχων.

Προσθέτει ότι για  διευκόλυνση τους  θα υπάρχουν λεωφορεία από  όλες τις επαρχίες και μεγάλες περιφέρειες της Λευκωσίας  για τη μεταφορά τους στο χώρο της έναρξης της πορείας απέναντι από το οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ με πορεία στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο.