You are here

Κόντρα ΠΑΣΥΔΥ - Βουλής για την απογευματινή εργασία

28/05/2002 15:10
Για κατάργηση του απογεύματος εργασίας της Πέμπτης

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η ηγεσία της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων, ΠΑΣΥΔΥ, ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε από τη συμφωνία που συνήψε με το υπουργείο Οικονομικών για κατάργηση του απογεύματος εργασίας της Πέμπτης, λόγω ζέστης...αποφεύγοντας ωστόσο, επιμελώς να θίξει την ουσία του ζητήματος.

Μάλιστα, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου κάλεσε την Βουλή και τα μέλη του νομοθετικού Σώματος να πάψουν να αντιδρούν στο σχετικό αίτημα και να μην προβάλουν αντιδράσεις στην εφαρμογή της. «Όταν μία οργάνωση όπως η ΠΑΣΥΔΥ, συνομολογεί μια σύμβαση εργασίας με την κυβέρνηση, αυτή πρέπει να γίνεται σεβαστή απ’ όλους» ισχυρίστηκε ο κ. Χατζηπέτρου, απειλώντας στη συνέχεια με έντονα προκλητικό τρόπο, πως αν η Βουλή δεν εγκρίνει τη συμφωνία τότε η Οργάνωση του θα προσφύγει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Μίλησε ακόμη για πόλεμο εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, διευκρίνισε ότι δεν μειώνεται το ωράριο των ΔΥ, αλλά ο χρόνος της απογευματινής εργασίας της Πέμπτης τον μήνα Ιούνιο, θα μεταφερθεί ολόχρονα την Τρίτη, με παράταση του ωραρίου για 20 λεπτά. Ο κ. Κληρίδης είπε, πως η εξέλιξη αυτή ίσως να συμβάλει και στην αύξηση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, καλώντας τον Γλαύκο Χατζηπέτρου να επιδεικνύει τον πρέποντα σεβασμό προς τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και δη, προς τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους του λαού.

Του Κυριάκου Κυριακίδη