You are here

Κρίσιμες επαφές Μουσιούττα

26/08/2002 07:18
Έφθασε η ώρα της κρίσης για τις τράπεζες

Το μέλλον της εργατικής ειρήνης στις εμπορικές τράπεζες κρίνεται οριστικά κατά τις σημερινές και ίσως τελευταίες μεσολαβητικές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα με τον εμπορικό σύνδεσμο τραπεζών στις δέκα το πρωί. Ωστόσο είναι ακόμη αμφίβολο κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας και μεσολαβητική συνάντηση του υπουργού με την ηγεσία της ΕΤΥΚ.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε στην SW ότι ο ίδιος δεν έχει καθορίσει συνάντηση με την ΕΤΥΚ για σήμερα, καθώς, όπως εξήγησε, η συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζικών υπάλληλων έχει προβεί σε υποχωρήσεις και έδωσε και σαφείς ενδείξεις προς το υπουργείο εργασίας τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με τα αιτήματα που διεκδικεί άλλα και για αντι-αιτήματα της εργοδοτικής πλευράς.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον σύνδεσμο εργοδοτών» επεσήμανε ο υπουργός εργασίας για να προσθέσει.

« Είναι πιθανόν να υποβάλω μεσολαβητική πρόταση, ώστε η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον ευαίσθητο τομέα των τραπεζών να υπογραφεί χωρίς οποιεσδήποτε δυναμικές κινητοποιήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση η κάθε πλευρά θα πάρει το δικό της δρόμο. Ευελπιστώ ότι ο σύνδεσμος τραπεζών και η ΕΤΥΚ θα αναλογισθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί, για την οικονομία, μία τυχόν μετωπική σύγκρουση στις τράπεζες. Απλά επαναλαμβάνω την προειδοποίηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι μία απεργιακή κινητοποίηση θα προκαλέσει έμφραγμα στον τραπεζικό τομέα και θα αφήσει την οικονομία χωρίς πνεύμονες».