You are here

Λ. Χατζηκωστής: Απεργία στο τμήμα Computer της Κύπρου

16/12/2002 12:47
Δύο τα αιτήματα της ΕΤΥΚ για άρση των μέτρων

Κλιμακώνει τα μέτρα στο τμήμα μηχανογράφησης της Τράπεζας Κύπρου η ΕΤΥΚ. Όπως δήλωσε πριν από λίγο στη «Stockwatch» ο πρόεδρος και ΓΓ της συνδικαλιστικής οργάνωσης των τραπεζικών υπαλλήλων Λοΐζος Χατζηκωστής, η ΕΤΥΚ προχωρεί από σήμερα σε επ’ αόριστον απεργία, με δύο βασικά αιτήματα για την άρση των μέτρων και επίλυση του προβλήματος.

Η ΕΤΥΚ, ανέφερε ο κ. Χατζηκωστής, προχωρεί στα νέα δυναμικά μέτρα προκειμένου οι τράπεζες και ειδικότερα η Τράπεζα Κύπρου να αναγκασθεί «άμεσα και θεραπευτικά» να λάβει εκείνα τα μέτρα για να «απεγκλωβίσει την αγορά από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αναστολή της αποδοχής πιστωτικών καρτών από όλες τις τράπεζες».

Τα δύο αιτήματα που θέτει η ΕΤΥΚ προκειμένου να άρει τα απεργιακά μέτρα είναι, Πρώτον και βασικότερο, η καταβολή των ημερομισθίων που έχασε το προσωπικό της λόγω των απεργιακών μέτρων στο τμήμα πιστωτικών καρτών JCC και δεύτερον, η θέση που κατείχε ο εξωτραπεζικός στην Τράπεζα Κύπρου να αναπληρωθεί από υπάλληλο του υφιστάμενου προσωπικού.

Ο ηγέτης της ΕΤΥΚ επανέλαβε ότι για την οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων, αποτελεί «θέμα τάξης», προσθέτοντας ότι για τα νέα απεργιακά μέτρα η ΕΤΥΚ έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από το προσωπικό του τμήματος μηχανογράφησης της Τράπεζας Κύπρου.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Εργοδοτικός Σύνδεσμος Τραπεζών καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες της ΕΤΥΚ και προειδοποιεί ότι εάν η ΕΤΥΚ προχωρήσει σε κλιμάκωση των μέτρων ο σύνδεσμος «δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την προστασία των συναλλαγών, των συμφερόντων του κοινού και των μελών του».

Του Κυριάκου Κυριακίδη