You are here

Λόγω πολέμου... ανακωχή ΕΤΥΚ στο αεροδρόμιο

24/03/2003 16:08
Υπό το βάρος των δεδομένων που προκύπτουν από τον πόλεμο στο Ιράκ, η ΕΤΥΚ ήρε τα απεργιακά μέτρα που πραγματοποιούσαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, γεγονός που προκάλεσε την ικανοποίηση του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Μάκη Κεραυνού.

Μιλώντας ύστερα από εθιμοτυπική επίσκεψη που είχε το ΔΣ της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για θέματα εργασιακών σχέσεων, κατά την οποία εξήγγειλε τη λήξη της εργασίας, ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής τόνισε πως πέραν του διεξαγόμενου πολέμου στο Ιράκ, η άρση των απεργιακών μέτρων που ελήφθησαν ένεκα της ανανέωσης της Σύμβασης, έγινε και «ως ένδειξη καλής θέλησης».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως όταν αποκατασταθεί η παγκόσμια σταθερότητα, η ΕΤΥΚ θα λάβει τις ανάλογες αποφάσεις σχετικά με τα εν λόγω μέτρα, ενώ διαβεβαίωσε τον υπουργό Εργασίας ότι «θα διαφυλάξουμε την εργατική ειρήνη ως κόρην οφθαλμού, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων προέβη σε έκκληση για διατήρηση της εργατικής ειρήνης και των ήπιων τόνων, «ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες που προκύπτουν από την πολεμική σύρραξη στο Ιράκ».