You are here

Μέτωπο ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΕΣΚ

18/02/2004 12:59

· Για τα προβλήματα στα ΜΜΕ


Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα προωθεί τη συνεργασία για τη σφυρηλάτηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του κλάδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και τη διεκδίκηση από κοινού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και η Ένωση Συντακτών.

Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει η StockWatch, που τα δύο μεγάλα συνδικαλιστικά κινήματα ΣΕΚ και ΠΕΟ, συνήλθαν με αντικείμενο τα εργασιακά προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παρά το γεγονός ότι η κοινή ανακοίνωση των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι σύντομη και δεν κάνει καμία αναφορά στην ουσία των θεμάτων που έχουν συζητηθεί και αναλυθεί, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Συντονιστική Επιτροπή που θα προκύψει θα προωθήσει θεσμούς και στοιχειώδη κεκτημένα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία σήμερα καταστρατηγούνται προκλητικά.

Η Συντονιστική Επιτροπή αφού ετοιμάσει υπόμνημα με τις πιο κραυγαλέες παραβιάσεις του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων θα συζητήσει και θα έχει συναντήσεις τόσο με την νομοθετική όσο και με την εκτελεστική εξουσία. Μάλιστα η ΣΕΚ ως μέλος των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και με την ευκαιρία της πλήρους ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, θα παρουσιάσει τις σοβαρές παραβιάσεις που σημειώνονται στο χώρο των ΜΜΕ στην Κύπρο ενώπιον όλων των αρμοδίων σωμάτων της ETUC.