You are here

Μηδέν αυξήσεις σε ημικρατικούς, δημόσιο το 2021

12/10/2021 07:18

Μηδενικές μισθολογικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπει η συλλογική σύμβαση που θα καλύπτει τα έτη 2018 και 2021. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν διεκδικεί αυξήσεις με αναδρομική ισχύ.

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης είχε διακοπεί λόγω της πανδημικής κρίσης ενώ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με τους οργανισμούς ήταν σε εξέλιξη.

Στο ίδιο πλαίσιο της συμφωνίας στους ημικρατικούς οργανισμούς αναμένεται να κινηθεί και η ΠΑΣΥΔΥ σύμφωνα με το ΓΓ της οργάνωσης Στράτη Ματθαίου.

Ο κ. Ματθαίου σχολιάζοντας τις εξελίξεις στους ημικρατικούς οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε στη StockWatch ότι είναι διαχρονική πρακτική να υιοθετείται το ίδιο πλαίσιο της παραχώρησης μισθολογικών αυξήσεων στους ημικρατικούς οργανισμούς και στο δημόσιο.

«Δεν θεωρώ ότι αυτή η πρακτική θα αλλάξει, ωστόσο, το θέμα των γενικών αυξήσεων θα τεθεί στα αρμόδια συλλογικά όργανα της ΠΑΣΥΔΥ για τελικές αποφάσεις», παρατήρησε ο κ. Ματθαίου.

Σε ότι αφορά τη συλλογική σύμβαση στους ημικρατικούς οργανισμούς και στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ δεν διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις.

Ο λόγος είναι γιατί, συνεχίζει και τρέχει η διαδικασία της σταδιακής επαναφοράς των αποκοπών στις απολαβές και στους μισθούς των ημικρατικών υπαλλήλων η οποία ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2022.

Με βάση τη συμφωνία πλαίσιο μεταξύ κράτους και συνδικαλιστικών οργανώσεων, η ρύθμιση της σταδιακής μείωσης των υφιστάμενων αποκοπών γίνεται σε πέντε στάδια.

Είχε ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2018 και έκτοτε κάθε 1η Ιανουαρίου μειώνονται οι αποκοπές οι οποίες θα εξαλειφθούν πλήρως την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Η συμφωνία πλαίσιο προέβλεπε επαναφορά των αυτόματων αυξήσεων(προσαυξήσεων και ΑΤΑ) και γενικών αυξήσεων, με βάση φόρμουλα που θα καθορίζει το ύψος τους, σύμφωνα με το ονομαστικό ΑΕΠ.

Επιπρόσθετα, οι δημόσιοι και οι ημικρατικοί υπάλληλοι άρχισαν από την 1.1.2017 να απολαμβάνουν των ετήσιων προσαυξήσεων μετά την κατάργηση του σχετικού νόμου, που είχε ψηφιστεί στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας σε μνημόνιο.

Οι προσαυξήσεις είχαν παγοποιηθεί από το 2011 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι το 2015 εν μέσω οικονομικού προγράμματος είχε ανανεωθεί η συλλογική σύμβαση στους ημικρατικούς οργανισμούς διάρκειας τεσσάρων ετών. Είχε λήξει το Δεκέμβριο του 2018.

Περί τα μέσα του 2019 είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της σύμβασης στους ημικρατικούς οργανισμούς, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας της πανδημικής κρίσης το Μάρτιο του 2020.

Επίσης, στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα παραχωρείται η ΑΤΑ μία φορά το χρόνο, στη βάση της φόρμουλας Ζέτας Αιμιλιανίδου που είχε συμφωνηθεί με το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΗΟ -ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία, δήλωσε στη StockWatch ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ουσιαστικά διεκδικεί στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης για τα έτη 2018- 2021, το σεβασμό στην αρχή του θεσμού των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων και υιοθέτηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο δημόσιο για το συνταξιοδοτικό.

Ο κ. Ηλία διευκρίνισε ότι το συνταξιοδοτικό, ως συμπληρωματικό ταμείο ασφάλισης, θα γίνει στη βάση της κουλτούρας που επικρατεί στους ημικρατικούς οργανισμούς επί σειρά ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο επιτεύχθηκε συμφωνία για το νέο επαγγελματικό σχέδιο συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στο δημόσιο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι χαρακτήρισαν τη συμφωνία ιστορική και έκαναν λόγο για «μεγάλη μέρα» για τους κρατικούς υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν πλέον 5% και το κράτος, επίσης 5%.

Το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο, που είναι υβριδικό, καλύπτει όλους τους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν προσληφθεί στο δημόσιο μετά τον Οκτώβριο του 2011.

Δηλαδή, τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς αστυφύλακες, τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου και τους συμβασιούχους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς.  

Του Λεύκου Χρίστου