You are here

Μουσιούττας: Οι τράπεζες είχαν προαποφασίσει το κόστος

10/09/2002 12:06
Απάντηση του υπουργού στις φήμες για αύξηση δαπανών λόγω σύμβασης

Δεν υπήρξε νικητής και ηττημένος μέσα από την επίλυση της εργατικής διαφοράς και τη συμφωνία που συνομολογήθηκε στον τραπεζικό τομέα. «Υπάρχει μόνο ένας νικητής και αυτός είναι ο τόπος μας», δήλωσε μετά την τελετή της υπογραφής της συμφωνίας από τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές (Υπουργείο – ΚΕΣΤ – ΕΤΥΚ), ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας, ενώ δεν παρέλειψε, παράλληλα, να σχολιάσει και πληροφορίες που φέρουν τις τράπεζες να είναι δυσαρεστημένες από το κόστος της επιβάρυνσης που θα έχει στους λογαριασμούς των τραπεζών η εν λόγω συμφωνία.

«Δεν αφίσταται σχεδόν καθόλου, από το κόστος και την επιβάρυνση που η εργοδοτική πλευρά είχε προαποφασίσει ότι θα ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει στη συνδικαλιστική πλευρά, στις απευθείας διαπραγματεύσεις που είχαν οι δύο πλευρές», τόνισε ο κ. Μουσιούττας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «το υπουργείο αισθάνεται ήσυχη την συνείδησή του».

Από πλευράς Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών και ΕΤΥΚ, οι Μιχάλης Ταγαρούλιας και Λοΐζος Χατζηκωστής αντίστοιχα, συμφώνησαν ότι ο ρόλος του υπουργού Εργασίας με την επιμονή, την υπομονή και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για γεφύρωση του χάσματος που χώριζε τις δύο πλευρές και οδήγησε την επίτευξη της συμφωνίας και στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων για την κυπριακή οικονομία.

Οι κ. Ταγαρούλιας και Χατζηκωστής αντάλλαξαν μάλιστα και φιλοφρονήσεις, σημειώνοντας ότι η υπευθυνότητα αλλήλων κατά τη διάρκεια της μεσολάβησης του Ανδρέα Μουσιούττα ήταν ένας άλλος επίσης σημαντικός παράγοντας που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα.

Τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και οι Μιχάλης Ταγαρούλιας και Λοΐζος Χατζηκωστής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Διοικητή της ΚΤ Χριστόδουλο Χριστοδούλου για τις παρεμβάσεις του και το ρόλο που διαδραμάτισε ώστε να οδηγηθεί η μεσολάβηση του υπουργείου στην αίσια κατάληξη.

Του Κυριάκου Κυριακίδη