You are here

Νέα αύξηση εκτάκτων στο δημόσιο

11/10/2021 14:05

Μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τον Σεπτέμβριο του 2021, με την άνοδο να οφείλεται στην εργοδότηση περισσότερων εκτάκτων υπαλλήλων του δημοσίου.

Η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2021 αυξήθηκε κατά 366 άτομα (0,7%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 και έφτασε τα 52.408 άτομα.

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 653 άτομα (-2,4%), από 27.045 σε 26.392 άτομα.

Αντίθετα, στο έκτακτο προσωπικό εξακολουθεί να παρατηρείται αύξηση κατά 1.111 άτομα (6,7%) φθάνοντας τις 17.593 σε σχέση με 16.482 άτομα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (1,5%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,3%) και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (-0,1).

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με την μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (-1,2%).

Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (7,3%) και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,4%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,4%).

Ετήσια αύξηση σε όλες τις κατηγορίες λόγω εκτάκτων

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020 παρατηρείται αύξηση και στις τρείς κατηγορίες, με την μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (2,3%).

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με την μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (-3,0%).

Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρείς κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (10,9%).

Στην απασχόληση της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται η Δημόσια Υπηρεσία, η Εκπαιδευτική Υπηρεσία, οι Δυνάμεις Ασφαλείας και οι Ωρομίσθιοι Κυβερνητικοί Εργάτες. Στη Δημόσια Υπηρεσία περιλαμβάνονται οι μόνιμοι και έκτακτοι υπάλληλοι των Υπουργείων, Τμημάτων και Υπηρεσιών.

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία περιλαμβάνεται το μόνιμο και έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί στις σχολικές μονάδες, καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Παραγωγικότητας και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου.

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας περιλαμβάνονται η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Εθνική Φρουρά.

Στο Ωρομίσθιο Προσωπικό περιλαμβάνονται τακτικοί, έκτακτοι και εποχικοί υπάλληλοι.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (Βουλευτές και Εκπρόσωποι Θρησκευτικών Ομάδων).

Πηγή των στοιχείων που αφορούν την απασχόληση στην Κυβέρνηση είναι το Γενικό Λογιστήριο και αφορά στα άτομα που πληρώθηκαν το συγκεκριμένο μήνα ανεξαρτήτως της περιόδου και της διάρκειας που απασχολήθηκαν.