You are here

Νέες διαπραγματεύσεις ΑΤΗΚ - Συντεχνιών

17/09/2002 13:33
Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών θα επαναδιαπραγματευτεί τώρα τα παρεμφερή αιτήματα του προσωπικού με τις συντεχνίες και ειδικότερα τα τέσσερα επίμαχα σημεία που διαφωνεί η κυβέρνηση μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Τάκη Κληρίδη. Ο υπουργός Οικονομικών προήδρευσε σύσκεψης με την συμμετοχή του υπουργού Συγκοινωνιών, Αβέρωφ Νεοφύτου, της διεύθυνσης και της διοίκησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και με τεχνοκράτες του τμήματος προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο Τάκης Κληρίδης, έγινε αξιολόγηση της προσυμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ ΑΤΗΚ και συντεχνιών και διαπιστώθηκε ότι τέσσερα αιτήματα που αφορούν την επέκταση της αφυπηρέτησης, την ενοποίηση των κλιμάκων Α13 και την αύξηση κάποιων άλλων επιδομάτων φαίνεται να είναι εκτός του καθοδηγητικού πλαισίου που συμφωνήθηκε το Νοέμβριο του 2001 και κάλεσε την εργοδοτική πλευρά να τα επαναδιαπραγματευθεί με τις συντεχνίες.

Ο κύριος Κληρίδης εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι τυχόν επικύρωση των αιτημάτων αυτών θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο στο δημόσιο τομέα. Ο πρόεδρος της ΑΤΗΚ, Ευστάθιος Παπαδάκης, επανέλαβε ότι οι διεκδικήσεις του προσωπικού είναι λογικές και δίκαιες, εξηγώντας ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, είναι ένας δυναμικός και κερδοφόρος οργανισμός με αυξημένη παραγωγικότητα και ότι στους εργαζόμενους θα πρέπει να δίνονται κίνητρα. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα επίμαχα τέσσερα αιτήματα θα πρέπει να τύχουν επαναδιαπραγμάτευσης εφόσον όπως πρόσθεσε, εκφεύγουν από το καθοδηγητικό πλαίσιο που το υπουργείου Οικονομικών, εκ καθηκόντος καθορίζει για τα οικονομικά αιτήματα στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα.