You are here

Ερευνητική: Αποποιούνται όλοι την αμοιβή τους

21/01/2021 09:04

Αποποιούνται της αμοιβής τους όλα τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για της πολιτογραφήσεις ομόφωνα με απόφαση που πάρθηκε την Τρίτη.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ομόφωνα ότι ζήτησε από το Γενικό Εισαγγελέα να αποκλεισθεί από οποιαδήποτε αμοιβή.

Η σχετική ανακοίνωση τριών σημείων, αναφέρει τα εξής:

«Η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, η οποία συστάθηκε κατόπιν διαταγμάτων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με ημερομηνίες 07.09.2020, 14.10.2020 και 1.12.2020, ανακοινώνει τα πιο κάτω:

  1. Η Επιτροπή από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται απερίσπαστα και με απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον που της ανατέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα σε μια, ιδιαζόντως κρίσιμη, περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Επιτροπή αντιλαμβάνεται το καθήκον αυτό ως αμερόληπτη, ανεξάρτητη, αντικειμενική και πλήρη κάλυψη των όρων εντολής της.
  2. Ενόψει τούτου, η Επιτροπή δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αμοιβή ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της.
  3. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε όπως ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως την αποκλείσει από οποιαδήποτε αμοιβή, τιμητική ή άλλως πως. Για την εν λόγω απόφαση είχε ενημερώσει προφορικά την ίδια ημέρα τον Γενικό Εισαγγελέα».

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Μύρων Νικολάτος, τέως Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μέλη είναι οι Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κυριάκος Κυριάκου, Βοηθός Γενικού Ελεγκτή και Παύλος Ιωάννου, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο Παύλος Ιωάννου είχε ανακοινώσει ότι, «μεταξύ άλλων και για σκοπούς προστασίας του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου τον οποίο υπηρετώ, με τρόπο που τον υπηρετώ για επτάμισι συναπτά έτη, δηλώνω απερίφραστα ότι αποποιούμαι πλήρως και οριστικά κάθε αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρω στην ερευνητική επιτροπή για τα διαβατήρια».

«Συνεχίζω να εργάζομαι στην Επιτροπή με αφοσίωση και ζήλο για τη διεκπεραίωση του έργου που μου ανατέθηκε με τον διορισμό μου, επιπροσθέτως της εκτέλεσης των καθηκόντων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, όπως και στο παρελθόν», πρόσθετε στη σχετική δήλωση του.

Υπογράμμιζε επίσης ότι, «από τούδε και στο εξής θα επανέρχομαι συχνά για θέματα της Ερευνητικής Επιτροπής, προωθώντας τη διαφάνεια για ενημέρωση των φίλων μου».