You are here

ΟΕΒ: Αλλάξτε το ωράριο στη ΔΥ

29/08/2003 15:38
Η καθιέρωση ορθολογικότερου ωραρίου στη Δημόσια Υπηρεσία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και στη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητάς της, επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Λίγες μέρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργου Λιλλήκα, η ΟΕΒ συγκλίνει με την άποψη ότι με την αλλαγή του ωραρίου εργασίας θα εξυπηρετούνται καλύτερα τόσο οι ανάγκες για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι Κύπριοι πολίτες και επιχειρηματίες.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΕΒ αναφέρει ότι με επιστολή της στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), Μάρκο Σπανό, υποστηρίζει την προσπάθεια για εισαγωγή ενός νέου και αποτελεσματικότερου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και η εν γένει οικονομία του τόπου έχουν ανάγκη από ένα δημόσιο τομέα ευέλικτο, σύγχρονο και αποδοτικό, που να είναι σε θέση με την κατάλληλη στελέχωση να στηρίζει τις προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για πρόοδο και ευημερία του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΕΒ.