You are here

ΠΑΣΥΠΙ: Παρέμβαση Υπουργού Εργασίας ζήτησαν οι πιλότοι

31/08/2001 12:14
Την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας στις διαβουλεύσεις με την Διοίκηση των Κ.Α. ζήτησαν οι πιλότοι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτό δήλωσε στη STOCKWATCH, ο Πρόεδρος της συντεχνίας των πιλότων Κώστας Μηνάς ενώ ανέφερε ότι σήμερα έγινε "η πρώτη επίσημη ενημέρωση του Υπουργού από τους πιλότους για το ιστορικό του θέματος που εκκρεμεί από την υπογραφή συμφωνίας με τις Κυπριακές Αερογραμμές".

Η ζητούμενη παρέμβαση του Υπουργού στις διαβουλεύσεις αναμένεται, σύμφωνα με τους πιλότους, να οδηγήσει το συντομότερο στην εξεύρεση λύσης αναφορικά με την διασφάλιση εργασίας των πιλότων.

Το θέμα αυτό, επεσήμανε ο κ. Μηνάς, αποτελεί πάγιο αίτημα των μελών της συντεχνίας από την ίδρυση της EUROCYPRIA και αφορά «την ανέλιξη των πιλότων αλλά και τη εργασιακή διασφάλισή τους κατά την περίοδο μείωσης του κύκλου εργασιών των Κυπριακών Αερογραμμών».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ κληθείς να σχολιάσει τελευταίες αναφορές στα ΜΜΕ για «κόντρα» των πιλότων με την EUROCYPRIA, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ πιλότων Κ.Α. και πιλότων EUROCYPRIA ενώ τόνισε ότι τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ θέλουν να στηρίξουν την εταιρεία αυτή ως οντότητα μέσα στις Κυπριακές Αερογραμμές, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που παίζει στα έσοδα και τις εργασίες του Εθνικού αερομεταφορέα.

Ξεκαθάρισε δε, ότι ήδη η ΠΑΣΥΠΙ άρχισε διαβουλεύσεις με την Διοίκηση των Κ.Α και ευελπιστεί όπως βρεθεί μία λύση που να διασφαλίζει την ανέλιξη των πιλότων οι οποίοι «έχουν κάνει πολλές παραχωρήσεις από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας με τη νέα διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών».

Την ελπίδα εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής λύσης, εξέφρασε και ο Υπεύθυνος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελή με δηλώσεις του στη STOCKWATCH. Ο κ. Αγγελή ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, «στα πλαίσια ενός πολύ καλού κλίματος» ένας κύκλος επαφών με την ΠΑΣΥΠΙ, που «όπως φαίνεται θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα» στο θέμα που εκκρεμεί αναφορικά με τη διασφάλιση εργασίας των πιλότων των Κ.Α.