You are here

Πιέζουν για τηλεργασία οι εργαζόμενοι

19/02/2023 06:00

Καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση για αναζήτηση άλλης εργασίας αποτελεί η εφαρμογή της τηλεργασίας, σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το ποσοστό των εργαζομένων στην Ευρωζώνη που δεν εργάστηκε ποτέ μέσω τηλεργασίας δεν είχε σημειώσει σημαντική μεταβολή από το 2000 μέχρι το 2019 (από 92% σε 85% το 2019).

Ωστόσο, το σοκ που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 στην παγκόσμια κοινότητα, οδήγησε σε αύξηση της απαίτησης για πολιτικές τηλεργασίας που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Την αύξηση, όπως σημειώνεται, διευκόλυναν οι επενδύσεις που έγιναν από εργοδότες και εργαζόμενους.

Οι αλλαγές στις μορφές και τις προτιμήσεις εργασίας από το σπίτι, εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, περιλαμβανομένων των εργασιακών και οικιστικών επιλογών.

Σε εθνικό επίπεδο, η στροφή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς την εργασία από το σπίτι κατά την περίοδο της πανδημίας, με σκοπό την συνέχιση των εργασιών τους, ώθησε τους αρμόδιους να ανοίξουν τη συζήτηση για νομοθετική ρύθμιση της τηλεργασίας.

Το θέμα εξακολουθεί να εκκρεμεί και είναι ένα από τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα που αναμένεται να κληθεί να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σχετικό νομοσχέδιο έχει γίνει ομόφωνα αποδεκτό από τους κοινωνικούς εταίρους και έχει τύχει νομοτεχνικού ελέγχου από τη Νομική Υπηρεσία, ωστόσο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή.

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στην έρευνα καταναλωτικών εκτιμήσεων της ΕΚΤ, περισσότεροι από 60% των εργαζομένων δεν είχαν εργαστεί ποτέ εξ αποστάσεως, πριν την πανδημία, με το εν λόγω ποσοστό να πέφτει κάτω από το 40% τους πρώτους μήνες μετά το ξέσπασμα του Covid.

Τον Μάιο του 2022, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ευρωζώνη, δήλωσαν ότι εργάστηκαν εξ αποστάσεως τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα, κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Παράλληλα, δύο τρίτα των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι θα ήθελαν να εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον μια μέρα/εβδομάδα και περίπου 25% προτιμούσαν την τηλεργασία για 2-4 μέρες/βδομάδα.

Τα δεδομένα, όπως σημειώνεται, καταδεικνύουν επιθυμία για επικράτηση των υβριδικών μοντέλων εργασίας, ανεξαρτήτως των περιορισμών και των υγειονομικών ανησυχιών που συνδέονται με την πανδημία.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, περίπου το 61% των εργαζομένων δεν είχαν εργαστεί ποτέ μέσω τηλεργασίας, ενώ με το πέρας της γύρω στο 33% του εργατικού δυναμικού προτιμά να εργάζεται στο γραφείο.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι μετά την πανδημία έχει αυξηθεί η προτίμηση για εργασία από το σπίτι.

Νέες προσδοκίες καθορίζουν τις επιλογές

Τον Αύγουστο του 2021, περίπου 40% των εργαζομένων προτιμούσαν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον δύο μέρες/βδομάδα μετά την πανδημία, ενώ 27% ανέμεναν από τον εργοδότη τους να παρέχει αυτή την επιλογή. Το 60% θεωρούσαν ότι οι προτιμήσεις τους ήταν ευθυγραμμισμένες με των εργοδοτών τους, ωστόσο 30% είχαν ψηλότερες προσδοκίες.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία κατέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι που προτιμούσαν περισσότερη εργασία από το σπίτι απ’ ότι προσέφερε ο εργοδότης τους, ήταν πιο πιθανό να έχουν αλλάξει εργασία μετά την διεξαγωγή της έρευνας.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η ευρεία επικράτηση της εργασίας από το σπίτι, ενδεχομένως να έχει αυξήσει την σημασία της τηλεργασίας, κατά την επιλογή εργοδότη.

Σε περίπτωση που οι προτιμήσεις ενός εργαζόμενου ξεπερνούν το τι προσφέρει ο υφιστάμενος εργοδότης του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της θέλησης για αλλαγή εργασίας, σημειώνεται.

Σημαντικός παράγοντας το δρομολόγιο για το γραφείο

Τα ευρήματα κατέδειξαν ακόμα, ότι οι προτιμήσεις των εργαζομένων επηρεάζουν την συμπεριφορά τους σε ότι αφορά την αναζήτηση νέας εργασίας ενώ, σημαντικοί για τη διαμόρφωση των προτιμήσεων, κρίνονται επίσης παράγοντες που αφορούν την προσωπική κατάσταση και τα χαρακτηριστικά της εργασίας.

Συγκεκριμένα, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για υιοθέτηση της τηλεργασίας διαδραματίζει για τους εργαζομένους ο παράγοντας της καθημερινής μετάβασης στο γραφείο.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι που χρειάζονται περισσότερο από μία ώρα για να μεταβούν στην εργασία τους, απαιτούν δέκα μέρες εργασίας από το σπίτι τον μήνα, δηλαδή τέσσερις μέρες περισσότερες από εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται λιγότερο από 15 λεπτά για να μεταβούν στο γραφείο.

Παραμένει η ζήτηση για τηλεργασία

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να προσαρμόζονται στις εναλλασσόμενες μορφές εργασίας από το σπίτι που επέφερε η πανδημία.

Ωστόσο, η ΕΚΤ εκτιμά ότι είναι πιθανό, να παραμείνει σημαντικά αυξημένη η ζήτηση για τηλεργασία, απ’ ότι πριν από την πανδημία.

Οι εργαζόμενοι, όπως σημειώνεται, δείχνουν αυξημένη προτίμηση για εργασία από το σπίτι, ενώ η υβριδική μορφή τηλεργασίας που προσφέρει 2-4 μέρες τηλεργασίας την εβδομάδα φαίνεται να είναι η προτιμητέα επιλογή για πολλούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε πρόσφατη έκθεση του ILO, η τηλεργασία χαρακτηρίστηκε «κλειδί» στο να λειτουργήσουν σωστά δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί κατά την πανδημία, αλλάζοντας τη φύση της απασχόλησης.

Το ILO επεσήμανε ότι αποδείχθηκε πως οι πολιτικές ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, παρέχουν σημαντικά οφέλη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, με «win – win» αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές.

Μ.Κ.