You are here

Πρατήρια: Ανακούφιση σε χιλιάδες καταναλωτές από τη λύση (2)

13/02/2004 17:52
Καταλυτική αποδείχθηκε η παρέμβαση του υπουργού Εμπορίου. Με την «πυροσβεστική» μεσολάβηση του ο Γιώργος Λιλλήκας, απέτρεψε την εξαγγελθείσα Παγκύπρια απεργία των βενζινοπωλών, ανακουφίζοντας τις χιλιάδες των καταναλωτών που θα ήταν οι μοναδικοί «αποδεκτές» των συνεπειών μιας απεργίας, μεσούσης μάλιστα, της βαρυχειμωνιάς.

Το θετικό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που είχαν στο υπουργείο Εμπορίου, εκπρόσωποι των εταιρειών πετρελαιοειδών, του Συνδέσμου Πρατηριούχων και της ΠΟΒΕΚ, ανακοίνωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση της λιανικής τιμής των καυσίμων ή με οποιανδήποτε άλλο τρόπο, επιβάρυνση του καταναλωτή.

«Έχει επέλθει συμφωνία για την αύξηση της προμήθειας των πρατηριούχων» ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, διευκρινίζοντας πως οι εταιρείες ανέλαβαν ένα επιπλέον μέρος αύξησης της προμήθειας με δικό τους κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό θα καλυφθεί με μέρος του ποσού από την προηγούμενη αύξηση στα καύσιμα που δόθηκε από την κυβέρνηση μέσω του συστήματος PNBS (£3,5 εκατ) και πλέον £500.000 που θα δοθεί από τις εταιρείες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Παμπίνος Χαραλάμπους αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό, σημείωσε ότι έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις. «Έχει δοθεί στους πρατηριούχους ένα αρκετά σεβαστό ποσό και όπως ανέφερε και ο κ. Υπουργός έχουν δοθεί και τα προηγούμενα τρία εκατομμύρια. Είμαστε ικανοποιημένοι» κατέληξε.

Την ικανοποίησή και των Εταιρειών Πετρελαιοειδών, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PETROLINA Holdings Πανίκος Μαλέκος, αναφέροντας ότι οι εταιρείες έκαναν «μια ελαφρά μετακίνηση προς όφελος όλων» και πως θα «αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία του καταναλωτικού κοινού».

Του Κυριάκου Κυριακίδη