You are here

Προειδοποιούν με κλιμάκωση μέτρων στην ΤΑ

24/09/2020 12:06

Αν η όλη κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που έλαβαν μέρος στη σημερινή παγκύπρια μονόωρη στάση εργασίας.

Σε ψήφισμα, που κυκλοφόρησαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι αποφάσισαν «να απαιτήσουν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία όλοι θεωρούν απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού».

Επίσης, αποφάσισαν να απαιτήσουν την οικονομική ανεξαρτησία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον τερματισμό της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων και Κοινοτικών Συμβουλίων.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η υφιστάμενη κατάσταση οδηγεί τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μαρασμό και αποδιοργάνωση, εδραιώνει την αποψίλωση των  υπηρεσιών τους, δημιουργεί αβεβαιότητα και συγκρούσεις, και συσσωρεύει αρνητικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό, «προειδοποιούν ότι θα παρακολουθούν την όλη κατάσταση και, αν δεν διαφοροποιηθεί, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων».

Τέλος, οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι πρώτιστος στόχος τους είναι η σωστή λειτουργία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλούν τους Δημάρχους, τους Κοινοτάρχες και τα μέλη των Συμβουλίων, αλλά και όλους τους πολίτες όπως συστρατευτούν μαζί τους, απαιτώντας την άμεση προώθηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.