You are here

Προς αναστολή η απεργία στην ΑΤΗΚ

27/09/2002 14:54
Μέχρι το απόγευμα θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα ανασταλεί ή όχι, η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 24ωρη προειδοποιητική απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην ΑΤΗΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Πάντως, στη διαβεβαίωση ότι η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί προέβη ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ, Ορέστης Βασιλείου, μιλώντας ύστερα από συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλείου, κατά τη συνάντηση με τον πολιτικό προϊστάμενο της Αρχής «έχουν δοθεί οι κατάλληλες διαβεβαιώσεις για την ικανοποίηση των τεσσάρων επίμαχων αιτημάτων των εργαζομένων» που οδήγησαν στην εξαγγελία της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.

Αντιθέτως, οι συντεχνίες ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θα αποφασίσουν το απόγευμα, ύστερα από σχετικές συσκέψεις των μελών τους, ενώ οι ηγέτες των δύο συντεχνιών δήλωσαν ύστερα από την συνάντηση τους με τον Υπουργό, ότι ισχύει η απόφαση για την εξαγγελθείσα απεργία εκτός κι αν αποφασίσουν διαφορετικά το απόγευμα τα δικά τους μέλη.

Του Κυριάκου Κυριακίδη