You are here

Προς διευθέτηση οι πληρωμές υπαλλήλων του Φορέα

08/04/2021 15:09

Προωθείται η υπογραφή και δημοσίευση του προϋπολογισμού του Φορέα εξώδικης επίλυσης χρηματοοικονομικών διαφορών, ώστε να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην καταβολή των απολαβών εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Επιτρόπου, σημειώνεται ότι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ενημέρωσε τον χρηματοοικονομικό επίτροπο Παύλο Ιωάννου, ότι προωθείται η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η δημοσίευση του προϋπολογισμού και επομένως αντιμετώπιση της δημιουργηθείσας καθυστέρησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, θύμα της εν λόγω καθυστέρησης είναι και ο ίδιος ο Επίτροπος.

Όπως σημειώνεται, «ναι μεν η αντιμισθία και τα λοιπά ωφελήματα του Επιτρόπου καταβάλλονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, εντούτοις, τα ποσά αυτά δεν καταβάλλονται απευθείας στον Επίτροπο. Τα ποσά καταβάλλονται στο Φορέα, ως ετήσια κρατική χορηγία, και ο Φορέας καταβάλλει στον Επίτροπο την αντιμισθία του σε μηνιαία βάση».

Αναφέρεται ότι ο μισθός του Επιτρόπου περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Φορέας) και ως εκ τούτου δεν του έχει καταβληθεί ακόμη, όπως δεν έχει καταβληθεί ούτε για το υπόλοιπο προσωπικό και συνεργάτες του Φορέα.

Προστίθεται πως μέχρι τη δημοσίευση του περί προϋπολογισμού του Φορέα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, δεν θα καταβάλλεται οποιοσδήποτε μισθός, τόσο στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο όσο και στο υπόλοιπο προσωπικό και συνεργάτες του Φορέα.

 Το γραφείο του επιτρόπου προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος της StockWatch.