You are here

Προσφυγή εναντίον του ΕΤΕΚ στο διοικητικό δικαστήριο

12/02/2019 20:02

Προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο καταχωρεί η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΣΕΠ – ΑΤΗΚ) εναντίον του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) το οποίο όπως αναφέρει η συντεχνία «μετά από 29 χρόνια λειτουργίας, αποφάσισε να ερμηνεύσει (εκ νέου!) το Άρθρο 25(2) του περί ΕΤΕΚ Νόμου».

Σύμφωνα με την ΣΕΠ – ΑΤΗΚ αυτή η ενέργεια από πλευράς ΕΤΕΚ είχε ως αποτέλεσμα «την επιβολή τέλους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους υπαλλήλους του ‘ευρύτερου δημόσιου τομέα’, η οποία ανακοινώθηκε με την εγκύκλιό του 03/2018, ημερομηνίας 28/11/2018, διαχωρίζοντας έτσι του Δημοσίους Υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες».
 
Με την προσφυγή της στο Διοικητικό Δικαστήριο, η συντεχνία επιδιώκει, όπως αναφέρει,  να αναδείξει «την αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης του Νόμου όπως ερμηνεύεται και θα εφαρμόζεται από τώρα και στο εξής».
 
Η ΣΕΠ – ΑΤΗΚ προτίθεται «να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε νόμιμο τρόπο, για να εξαναγκάσει το ΕΤΕΚ να προχωρήσει στη απαραίτητη διόρθωση της νομοθεσίας του, για άρση της αντισυνταγματικότητας και για ισότιμη μεταχείριση όλων των μελών του (Δημοσίων Υπαλλήλων και μη)».
 
Επίσης, «θα ζητήσει συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό, Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στη δικαιοδοσία της οποίας εμπίπτει το ΕΤΕΚ, για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία της περί του λανθασμένου της απόφασης του ΕΤΕΚ και να την καλέσει να προωθήσει τροποποίηση του περί ΕΤΕΚ Νόμου για οριστική επίλυση του προβλήματος».
 
Τα μέλη της ΣΕΠ – ΑΤΗΚ  αναφέρουν πως το θέμα «δεν είναι οικονομικό και ότι τα 30 ευρώ της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και μπορούν (και θέλουν) να τα καταβάλλουν, απαιτούν όμως με τη σειρά τους από το ΕΤΕΚ πλήρη σεβασμό στους Νόμους και στο Σύνταγμα και ισότιμη μεταχείριση τους χωρίς διακρίσεις».